A közszolgálatinak csúfolt állami média nehéz napjai: „április 8-án pedig az önök ideje jár le”

Juhász Péter is megkapta az öt percét a kormánypropaganda televízió műsoridejéből. Az Együtt elnökétől Orbán, Rogán és más korrupt kormánypárti politikusok is megkapták a magukét.

2018. március 24., 08:49

Szerző:

Hihetetlen nézettségi rekordokat könyvelhet el ezekben a napokban az állami hírcsatorna, hiszen sorra szerepelteti az ellenzéki pártok vezetőit, képviselőit. Így a Momentum és a Jobbik után, de még a Magyar Kétfarkú Kutya Párt csirkéje előtt az Együtt is megkapta a párt számára kiszabott 5 percet a közmédiától.

Az interjút már a felkonferálásban sikerült keretezni: az ellenzéket az álhírek terjesztésén túl teljesen ignoráló köztévé műsorvezetője kijelentette, hogy a tévé törvényi kötelezettségen felül biztosítanak időt minden országos listát állító pártnak. Az Együtt elnöke rögtön azzal indított, hogy elmondta, valójában ő 2014-ben járt utoljára a köztévé stúdiójában. Itt Somorjai Balázs műsorvezető azzal próbálta menteni az MTVA becsületét, hogy Szigetvári Viktor reggel a közmédia vendége volt, de Juhász rögtön mgeválaszolta, hogy Szigetvári a Kossuth Rádió vendége volt, és ez szintén 4 év után először fordult elő.

Ezután az Együtt elnöke hosszú percekig sorolta a propaganda csatorna bűnlajstromát: miközben az ellenzéknek nem adnak megszólalási lehetőséget, a 24 órás hírfolyamukban elhallgatják a legsúlyosabb korrupciós botrányokat. Juhász csak a pénteki hírtermésből utalt három korrupciós ügyre – Szatmáry Kristóf bujtatott jövedelmére, Semjén Zsolt svédországi haszonállat-vadászataira, és Szabó Zsolt offshore-vagyonára – amelyekről a köztelevízió semmilyen módon nem számolt be. Juhász emlékeztetett arra is, hogy 4 évvel ezelőtt a titkos bankszámlával lebukó MSZP-s politikust, Simon Gábort napokig követték a közmédia újságírói, ehhez képest például Kósa Lajos 1300 milliárdjával egyáltalán nem foglalkoznak. 

Juhász mindezek után képeket mutatott Orbán Viktor alcsúti majorságáról, amelyet vélhetően most láthattak először a köztévé nézői. Hasonlóképp az öt évvel ezelőtt vagyonnal nem rendelkező Mészáros Lőrinc – akit végig következetesen Orbán pénztárcájának szólított – birtokairól és lakhelyéről hiteles képet adó fotókat, ahogyan az Együtt elnöke sorra sorolta a tényeket a kormányoldal korrupciós ügyeiről.

Amikor a műsorvezető arra figyelmeztette Juhászt, hogy az Együttnek jutó 5 perc lassan lejár, a pártelnök azt válaszolta: „Az önök ideje pedig április 8-án fog lejárni!”

Ráadásul a riporternek nevezett munkatársnak ezután nem sikerült befejezni Juhásszal a „beszélgetést”, az Együtt elnöke tovább ostorozta a propagandamédia manipulációs technikáit, valamint az adóforintokból, konkrétan évi 80 milliárd forint közpénzből eltartott állami médiumok egyoldalúságát. Juhász szeretett volna ígéretet kapni arra, hogy az Együtt és a többi ellenzéki párt érdemben be tudja mutatni a programját a köztévében – ez nem jött össze, hiszen a riporter folyton a szerkesztőhöz irányította.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.