A kormány új szlogenjét a brit munkáspárttól vehette át

A brit Munkáspárt 2005-ös jelmondata nagyon hasonlít a „Magyarország előre megy, nem hátra" szlogenhez.

2021. december 29., 20:08

Szerző:

A szlogen korántsem annyira eredeti, és főleg nem annyira magyar, mint ahogy azt sejtetik. Valójában már 2005-ben előkerült, méghozzá nem máshol, mint a brit Munkáspárt 2005-ös pártprogramjában – írta a HVG.

Egyre több plakáton és felületen láthattuk már a Fidesz új szlogenjét, ami a „Magyarország előre megy, nem hátra". Viszont ugyanezzel már a brit munkáspárt is kampányolt, csak természetesen a saját országuk nevében és angolul: Britan forward, not back. Ezt a jelmondatot még a 2005-ös kampányukban használta a brit munkáspárt kiáltványában.

A 112 oldalas dokumentum legfőbb ígérete az volt, hogy adóemelés nélkül költ többet iskolai és egészségügy fejlesztésekre. A brit munkáspárt kampánya akkor sikerrel zárult, Tony Blair és pártja zsinórban harmadjára is választást nyert.

(Kiemelt kép: Tony Blair a brit munkáspárt manifesztóját tartja a kezében 2005. április 13-án. fotó: CARL DE SOUZA / AFP)

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.