A kétarcú Trócsányi: Brüsszel felé jogtudósként pózol, Budapest felé viszont Soros-falóként mutatkozik

2019. szeptember 21., 18:56

Szerző:

Nem, kedves Fidesz, ez már nem így megy! 2010 óta ez a játék: Orbán Viktor megbízottjai felöltik az elegánsabb ruhájukat, pontokba szedik és angolul előadják a fideszes kormányzás moderált és szakmainak tűnő védelmét az EU különböző fórumain – majd magyarul, a magyar közönségnek a leghazugabb összeesküvés-elméletekkel állnak elő

– írta Facebookon Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője, arra reakcióul, hogy a Fidesz nagyon máshogy kommunikál Trócsányi László biztosjelöltről itthon és az EU különböző fórumain, vette észre a 24.hu.

A Momentumos EP-képviselő ezért lefordította angolra azt a Facebookon terjesztett képet, amivel Magyarországon kampányol a Fidesz Trócsányinak.

Donáth Anna felidézte, hogy Trócsányi utódja az igazságügyi miniszteri székben, Varga Judit a héten a 7. cikk szerinti eljáráshoz szükséges meghallgatáson, angolul egészen mást adott elő, mint aztán a magyar sajtótájékoztatón.

„Máshogy érvelnek a biztosi pozícióra egyébként teljesen alkalmatlan és méltatlan Trócsányi László mellett angolul, és mást írnak a Fidesz hivatalos, magyar nyelvű fizetett hirdetéseibe a belföldi közönségnek. A buta és hazug összeesküvés-elméleteket Sorosról és a bevándorlásról” – tette hozzá a képviselő. Azt említik, hogy Trócsányi alkotmánybíró volt, együttműködött a Velencei Bizottsággal, három országban dolgozott nagykövetként, igazságügyi miniszter lett, ráadásul 150 tudományos munkát publikált négy nyelven. Ezt alábbi, a fideszes Deutsch Tamás által is megosztott kép is bizonyítja.

Tehát kifelé egy européer diplomata, jogtudós képet közvetít a Fidesz, Magyarországra pedig azt, hogy Trócsányi a Soros-terv elleni küzdelem fontos alakja.

Trócsányit már szakbizottsági alelnöknek sem akarták megválasztani, és a biztosi kinevezése is kérdéses. Annyi biztos, hogy minden magyar ellenzéki képviselő ellene fog szavazni, és frakcióik is fontolgatják ezt.