A Kádár-villa miatt perlik a magyar államot

Az épület még 1999-ben lett Veresék otthona, miután megkapták az ingyenes használati jogát, a családot 2019 májusában tették ki.

2021. június 2., 09:20

Szerző:

Kétszázmillió forintnál nagyobb összeget követel az államtól Veres István üzletember családja amiatt, hogy kiköltöztették őket a Kádár-villából. 

Az épület még 1999-ben lett Veresék otthona, miután megkapták az ingyenes használati jogát, a vállalkozó családját 2019 májusában tették ki.

„Már húsz éve ott laktunk, amikor 2019 májusában egy papírt találtunk a kerítésre tűzve. Azon az állt, hogy a Magyar Állam végrehajtást kért az önkényesen elfoglalt ingatlan miatt, amit ki fognak üríteni, és nekünk 48 óra alatt el kell hagynunk a házat” – mondta a Blikknek Veres István lánya, Laura. „Másfél nap alatt nem tudtunk mindent elvinni, nekem is ott maradt sok holmim, amit végül másfél év küzdelem után kaphattam meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől (MNV). Sok jelentős értékű eszköz maradt a házban, amit elszállítani nem tudunk.”

A villát a Veres család 2003-ra felújította, egy új szintet is építettek a házra, amelyre azonban nem kaptak használatbavételi engedélyt, bár Veres Laura szerint minden engedélyt beszereztek – írták.

Veresék a Fővárosi Törvényszékre benyújtott új keresetükben azt kérték, állapítsák meg a közös tulajdon létrejöttét, és mondják ki: a magyar állam jogalap nélkül gazdagodott a beruházással.

A lap megkereste az MNV-t is, de információt csak a perek lezárása után ígértek.

A Zóna Taxi egykori tulajdonosa, a Citadella volt bérlője ellen bűnszervezetben elkövetett adócsalás miatt nyomoznak. Veres jelenleg letartóztatásban van, tavaly nyáron Spanyolországból hozták haza.

(Kiemelt kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda | Fischer Zoltán)

2024. május 2., 09:08

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.