Újra Putyintól vesz fel hitelt Orbán - mutatjuk mire

Orosz pénzből kerülhetjük ki Budapestet.

2022. február 7., 12:50

Szerző:

Miután az Orbán Viktor magyar kormányfővel tartott február elsejei közös sajtótájékoztatón váratlanul azt jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy 2 milliárd dolláros hitelkeretet tud biztosítani az orosz állam a Záhonytól Győrig tartó, Budapest kikerülését célzó hatalmas V0 vasúti projekt megvalósulásához, pár napra rá egy 12,4 milliárd forintos vasútfejlesztésről döntött a kormány Záhony térségében - írja a Portfólió.hu.

A Magyar Közlönyben február 4-én megjelent határozat arról szól, hogy a kormány „egyetért a  Záhony széles állomáson és Fényeslitke Déli rendező állomáson szükséges összesen 2970  méter széles és 4618  méter normál nyomtávú vágányfejlesztéssel, 18  kitérő átépítésével, valamint a  kapcsolódó biztonsági berendezési, térvilágítási és felsővezetéki beavatkozásokkal”.

Emellett a határozat azt is rögzíti, hogy a feladatra a pénzügyminiszternek az idei évi költségvetésben 12,4 milliárd forintnyi forrást kell találnia és azt is, hogy a feladatot a MÁV-nak kell végrehajtania.

(Kiemelt kép: Kreml Sajtóiroda/Anadolu/AFP)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.