Magyarország légterét nem sértették meg az orosz rakéták

Magyarország légterét nem sértették meg az orosz rakéták – írta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-hez péntek este eljuttatott közleményében.

2023. február 10., 21:29

Szerző:

A közlemény felidézi: sajtóhírek szerint pénteken az oroszok a Fekete-tengerről indítottak rakétákat, kiterjedt támadást intézve ezzel Ukrajna ellen. Az orosz Fekete-tengeri flottából kilőtt két Kalibr cirkálórakéta Ukrajna nyugati tartományait célozta.

Magyarország légterét a szóban forgó rakéták nem sértették meg

– közölte a minisztérium.

„Hazánk továbbra is a béke pártján áll, életeket menteni csak békével lehet és arra buzdítja az érintett feleket, hogy tárgyalóasztalhoz ülve rendezzék a konfliktusokat. Haditechnikai- valamint az élet kioltására alkalmas eszközökkel, fegyverekkel Ukrajnát továbbra sem támogatjuk és ilyen szállítmányokat a magyar-ukrán határon nem engedünk át. Ugyanakkor hazánk a történelmének legnagyobb humanitárius segítségét nyújtja Ukrajnának. Ez a háború emberek ezreinek értelmetlen halálát okozza, amit Magyarország nem támogat” – áll a HM közleményében.

(Kiemelt képünk: A Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. épületei Kőbányán, a Salgótarjáni úton. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

13:07

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.