A holokauszt-emlékművet leköpő jobbikost támogatja a Momentum, a Jobbik és az LMP Debrecenben

2019. augusztus 26., 18:30

Szerző:

A Jobbik nem épp "néppártos" frakciójához tartozó Kulcsár Gergelyt indítja az ellenzéki Jobbik-Momentum-LMP szövetség Debrecen egyik választókerületében.

A politikus korábban országgyűlési képviselő volt, ám antiszemita botrányai miatt lemondott mandátumáról. Mint ismert, Kulcsár volt az, aki beleköpött a nácik által a Dunába lőtt zsidók emlékét őrző bronzcipőkbe, valamint egy kiszivárgott e-mailben kamukausztnak nevezte a zsidók ellen elkövetett népirtást. Az egy időre a párt igazgatási ügyeit vivő politikus Debrecenben térne vissza a frontvonalba.

Fotó: Kulcsár Gergely/Facebook

A Momentum részéről Soproni Tamás elnökségi tag a jelöltek hétvégi bemutatását követően azt mondta a közmédia érdeklődésére, hogy szerinte a Jobbik bemutatta, hogy képes a változásra. Hasonlóan reagált a 444 kérdéseire a fiatal párt debreceni szervezetének elnöke, Mándi László, hogy miért tartják elfogadhatónak számukra Kulcsár személyét:

„amit Kulcsár az akkori levelében írt, az teljes mértékben vállalhatatlan, ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a magyar közéletben. Mi viszont hiszünk abban, hogy a Jobbik és vezetői sokat változtak az elmúlt években”

Mándi hozzátette, hogy Kulcsár is megérdemel egy esélyt, ahogy a Jobbik teljes szervezete is az ellenzékben. Megítélése szerint a Momentum azért tud összefogni a Jobbikkal, mert miután a Fidesz a gyűlölet útjára lépett, a Jobbik felismerve a helyes utat inkább mérsékelt politikát kezdett folytatni.

A fideszes fellegvárnak számító városban egyébként az MSZP, a Párbeszéd és a DK szintén közös listát állít, értesüléseink szerint Kulcsár személyét is kifogásolták a teljes összefogással kapcsolatban.

Tegnap 19:12

A gödöllői HÉV-vonalán maszturbáló férfi esete napokig lázban tartotta az olvasókat. Kerepes polgármestere, Gyuricza László ultimátumot adott a férfinak: ha nem adja fel magát, a tevékenységéről készült felvételt nyilvánosságra hozza. Kérdés, hogy tett szert a polgármester a felvételre, illetve vajon jogszerűen használta-e fel?