A főpolgármester is lemondana a tűzijátékról, de nincs beleszólása

Karácsony Gergely szerint a tűzijátékra szánt milliárdokat inkább érdemi segítségre költené.

2022. július 21., 15:10

Szerző:

Már több polgármestertársam jelentette be, hogy mégsem rendeznek tűzijátékot az általuk vezetett településen, az így spórolt összeget inkább az emberek megsegítésére fordítják. Én Budapest főpolgármestereként ugyanezt nem tudom megtenni, nincs beleszólásom, hogy a kormány mit tervez és mennyiből a fővárosban – írta Karácsony Gergely Facebookon.

Hozzátette, hogy fontosnak tartja, hogy méltóképpen meg legyen ünnepelve az államalapítás évfordulója, de ezt észszerűen is meg lehetne tenni.

Emellett megemlítette, hogy személyes tanácsadást vállal Budapest Zöld irodája, hogy megsegítsék azokat, akik bajba kerültek/kerülnek a megszorító intézkedések miatt.

(Kiemelt kép: A magyar államalapítást ünneplik a magyarok Budapesten a valaha volt egyik legrandiózusabb tűzijáték-showval 2021. augusztus 20-án. Fotó: Karancsi Rudolf)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.