A főpolgármester is lemondana a tűzijátékról, de nincs beleszólása

Karácsony Gergely szerint a tűzijátékra szánt milliárdokat inkább érdemi segítségre költené.

2022. július 21., 15:10

Szerző:

Már több polgármestertársam jelentette be, hogy mégsem rendeznek tűzijátékot az általuk vezetett településen, az így spórolt összeget inkább az emberek megsegítésére fordítják. Én Budapest főpolgármestereként ugyanezt nem tudom megtenni, nincs beleszólásom, hogy a kormány mit tervez és mennyiből a fővárosban – írta Karácsony Gergely Facebookon.

Hozzátette, hogy fontosnak tartja, hogy méltóképpen meg legyen ünnepelve az államalapítás évfordulója, de ezt észszerűen is meg lehetne tenni.

Emellett megemlítette, hogy személyes tanácsadást vállal Budapest Zöld irodája, hogy megsegítsék azokat, akik bajba kerültek/kerülnek a megszorító intézkedések miatt.

(Kiemelt kép: A magyar államalapítást ünneplik a magyarok Budapesten a valaha volt egyik legrandiózusabb tűzijáték-showval 2021. augusztus 20-án. Fotó: Karancsi Rudolf)

Tegnap 21:15

A háború és a brüsszeli szankciók okozta energiaválság miatt a kormány kiviteli tilalmat rendel el az energiahordozókra, így a tűzifára is. Az energia-ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű tűzifa külföldre történő kivitelét a kormány kontroll alatt tartja, szükség esetén korlátozni is tudja és elővásárlási jogával is élhet, közölte Nagy István agrárminiszter a Magyar Közlönyben megjelent rendelettel összefüggésben.

Tegnap 19:56

Új villamosjáratot indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton, a 2B jelzésű villamos Pesterzsébet és a Jászai Mari tér között jár majd. A pesti fonódó villamosfejlesztés részeként induló járat átszállás nélkül tesz elérhetővé három metrójáratot a XX. kerületi lakosoknak.