A Hír TV-n arról értekeztek, hogy az AIDS nem annyira veszélyes a heteroszexuálisokra, mint a melegekre

2019. július 4., 18:59

Szerző:

A Pride hónap utolsó hetén kitüntetett figyelmet szentelt a Hír TV is az LMBTQ mozgalomnak, illetve a homoszexualitásnak. Szerdai, Terc című műsorának vendégeként Szánthó Miklós, a fideszes finanszírozású Alapjogokért Központ, illetve a gigászi kormánypárti médiaholding, a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) vezetője vette górcső alá Szilvay Gergellyel, a fideszes Mandiner főmunkatársával a szerintük létező "homoszexuális lobbi" tevékenységét.

Szilvay Gergely deklarálja, hogy nem homofób, majd rendre úgy fűzte tovább gondolatait, hogy azért bizonyos dolgokat nem engedne meg a homoszexuálisoknak, többek között a házasságot. Emiatt sokan máris homofóbnak gondolhatják, tette hozzá, pedig szerinte ő nem érez gyűlöletet a homoszexuálisok iránt.

Szilvay két harwardi professzornak a társadalom homoszexualitás iránti érzékenyítéséről szóló könyvét hozta fel a beszélgetésben, mint a meleglobbi egyik elemét, de mielőtt befejezhette volna gondolatát, a műsorvezető, Földi-Kovács Andrea figyelmeztette, hogy pontosan mit is kellene mondania Szilvaynak, ugyanis a könyv a "homofóbok térdre kényszerítését" is említette. Hogy Földi-Kovács honnan tudta, mit felejtett el mondani Szilvay, az meglehetősen különös. Eddig csak a közmédiától volt látható, hogy ifjabb Lomnici Zoltánnak megmondták, hogy mit is kellene elmondania, ami megfelelő számukra.

A beszélgetés fő vonala "a lobbi" kultúra- és társadalomformáló szerepéről szólt. Szánthó Miklós szerint baj, hogy a homoszexuálisokat a köznyelvben már melegeknek szólítják, a fogalmak használatában is "a lobbi" érzékenyíteni szeretné a társadalmat. Még a műsor felvezetésében elhangzott, hogy egykor a hátrányos megkülönböztetés elleni mozgalom mára ünneppé vált,

Szánthó Miklós ezt megerősítve arról beszélt, hogy szerinte sem az elfogadás már a téma, hanem az ünneplése a Pridenak.

Hogy pontosan miért is probléma, hogy elvileg egyenlő jogokkal rendelkező állampolgárok ünnepelnek, az nem derült ki sajnos.

 
Fotó: Merész Márton

Az előbbieket tovább fűzve az állítása szerint az alapjogok mellett megszólaló, de rendre a fideszes szólamokat erősítő Szánthó elmondja, hogy „a homoszexuális embertársainkat,

mint egyéneket senki nem akarja diszkriminálni,

ők is nyilván olyan embertársaink, mint a többiek”, mégis azt kritikai éllel említi, mikor a közösség a Pride-ot ünnepli. A műsor kiemelkedő pontja volt, mikor Földi-Kovács Andrea a politikai korrektség "átnevező programjáról" beszélve a biológiát, illetve az orvostudományt is meghazudtoló kijelentésre ragadtatta magát.

Kifejtette, hogy az AIDS elnevezése is az "átnevező programhoz kötődik", ugyanis a betegséget a homoszexuálisokra jellemző betegségként nevezték (GRID = Gay-Related Immune Deficiency), "a lobbi" pedig elérte, hogy szerzett immunhiányos betegségre nevezzék át.

Földi-Kovács tálalásában mindezt azért, hogy az emberekkel elhitessék, hogy a heteroszexuális életformát élőkre ugyanolyan veszélyes a betegség.

Ezzel kapcsolatban fel kell hívnunk az olvasók figyelmét arra, hogy ahogyan az ebolát az orvostudomány nem nevezi "négerkórnak", vagy az Európát letaroló spanyolnáthát sem "fehérinfluenzának" nevezte el pusztán azért, mert először azokban a rasszokban vagy társadalmi csoportokban ismerték fel a betegséget, ugyanezen szempont szerint vetették el a "meleget érintő immunhiányos betegség" elnevezést is.

És tény az is 2019-ben, hogy egy heteroszexuális ugyanúgy lehet AIDS-es, mint egy más szexuális beállítottságú ember, mert egy vírus szemében minden ember egyenlő.