A Fidesz üzent, a polgármester szerint politikai okokból kell mennie a két iskolaigazgatónak

2019. július 24., 06:53

Szerző:

Klubrádió készített egy interjút Wittinghoff Tamással, Budaörs polgármesterével, miután kiderült, hogy az Emmi csak egy évvel volt hajlandó meghosszabbítani két megbecsült városi iskolaigazgató, az Illyés Gyula Gimnázium és a Herman Ottó Általános Iskola vezetőjének a kinevezését. Turcsik Viktor illetve Árendás Péter pályázatát a tárca először elutasította, és csak a felháborodás hatására döntött az öt téves helyett egyéves hosszabbításról, Wittinghoff Tamás pedig a Klubrádióban elmondta, 

beszélt olyan emberrel a képviselő-testületből, aki „be van kötve” NER-közeli körökhöz, és aki aztán tárgyalt a térség fideszes parlamenti képviselőjével, ami után „egyértelműen az jött vissza”, hogy semmilyen szándék nincs, hogy megvédjék a két iskolaigazgatót.

Wittinghoff Tamás szerint az üzenet lényege az volt, hogy itt politikai szempontok vannak, ezért a két iskolaigazgatónak mennie kell. Ezt – fűzte hozzá a politikus – kormányzati részről nyilván le fogják tagadni, de szívesen látná a cáfolatot, Ahogy szívesen látná azt is, hogy parlamenti képviselőként a fideszes Csenger-Zalán Zsolt – aki a 2018. április 8-án csak 296 szavazattal kapott többet az akkor még LMP-s Szél Bernadettnél –  feláll az Országgyűlés előtt vagy levelet ír Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének a két iskolaigazgató védelmében. Ha ez megtörténik, és a tárcavezető megváltoztatja a döntését, akkor ő polgármesterként mindenkitől elnézést kér, aki alap nélkül vádolt. Most azonban elég szilárdnak érzi a kijelentései alapját – mondta a politikus.

16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.