A Fidesz több László, István vagy Sándor keresztnevű férfi jelöltet indít, mint nőt összesen

2018. január 17., 12:55

Szerző:

hvg.hu készített szerdán egy szomorúan szórakoztató statisztikát arról, hogy a Fidesz 106 egyéni képviselő-jelöltje között több László, István vagy Sándor keresztnevű férfi van, mint nő összesen. Lászlóból néggyel, Istvánból kettővel több férfi jelölt indul a hat képviselőjelölt-asszonynál, Gábor, János, Péter, Tamás és Zoltán pedig eggyel kevesebb.  A teljes listát ide kattintva lehet megnézni.

Szabó Tünde, az Emmi sportért felelős államtitkára, a Fidesz-KDNP nyíregyházi képviselőjelöltje
Fotó: MTI/Földi Imre

A hat nő Czunyiné Bertalan Judit, Csöbör Katalin, Dunai Mónika, Kállai Mária, Menczer Erzsébet és Szabó Tünde. Számuk dobogós helyezésre sem elég. Mindez egyébként nem meglepő annak a fényében, hogy a Fideszben mit gondolnak a nőkről. Ehhez talán elég felidézni, hogy Orbán Viktor pártelnök és kormányfő néhány hónapja a „nőügyekkel nem foglalkozom” fordulattal rázta le magáról a Szemerkényi Réka volt washingtoni magyar nagykövet visszahívásáról szóló kérdést, nem is beszélve a magyar közéleti megnyilvánulások legdermesztőbbikéről, arról az megjegyzésről, amelyet a kormányfő felesége ejtett el a Képmás Magazinnak adott augusztusi interjújában. Lévai Anikó akkor elárulta, hogy a férje szerint ő a férfilélek mélységeit nem tudja megérteni.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.