A Fidesz még Zuglóban is győzni tudott

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon gratulált a párt jelöltjének.

2022. szeptember 18., 20:48

Szerző:

„Szép győzelem Zuglóban! A baloldal csak az árnyékból figyeli, ahogy a választók szép lassan kizavarják őket a fővárosból is. Gratulálok, Juhász-Pintér Pál” – reagált közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a zuglói időközi választás végeredményére.

A fideszes győzelem előzménye, hogy a párbeszédes Szabó Rebeka országgyűlési mandátumszerzését követően időközi választást tartottak Zuglóban. A baloldalon Szabó párttársa, Kökény Dalma Ilona indult, akinek személyesen kampányolt a főpolgármester. Kökénnyel szemben a Fidesz Juhász-Pintér Pált indította, aki meg is nyerte az időközi önkormányzati választást. 

Újbudán az egyik körzetben az összellenzéki támogatással indult momentumos jelölt, Lados Tamás nyert a fideszes Elekes Tamással szemben. A másik körzetben viszont a fideszes Jankó István nyert a szintén összellenzéki támogatással indult Devecseri Mátyással szemben. Eddig mindkét helyen momentumos politikus ült: Bedő Dávid és Orosz Anna, akik az országgyűlési választáson bejutottak a Parlamentbe, írja a hvg.hu.

(Fotó: Pörneczi Bálint / AFP)

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

2024. április 25., 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.