A Fidesz kakukktojásai, avagy kik nem kaptak meghívót a kötcsei piknikre

Ismét rotyoghat a polgári pörkölt, újra közösen bográcsozik a miniszterelnök a kiválasztottakkal.

2021. július 5., 08:14

Szerző:

Már szervezi a szeptember elejére tervezett kötcsei találkozót a Fidesz pártalapítványa. A Népszava úgy értesült, hogy idén is minden a megszokott marad. A meghívottak közösen főznek magyaros ételt bográcsban, majd a Polgári Magyarország Alapítvány vendégei meghallgatják Orbán Viktor miniszterelnök beszédét. A találkozó elvileg zárt körű, eddig azonban minden évben szinte teljes egészében kiszivárogtak a kormányfő gondolatai. Érdekes ugyanakkor, hogy információik szerint – egyelőre – a Fidesz parlamenti frakciójának nem minden tagja kapott meghívót az eseményre.

A Népszava információi szerint nem tartalmaz majd új elemet a miniszterelnök beszéde, várhatóan a járvány-migráció-családpolitika-gazdasági nyitás lesz a tematika. A lap emlékeztet arra, hogy a miniszterelnök az utóbbi időkben előszeretettel emlegette „Soros György és hozzá köthető álcivil szervezetek” lobbizását az Európai Unió vezetőin azért, hogy a kontinensre több bevándorló érkezhessen. Állítólag a kötcsei pikniknek nem az a fő funkciója, hogy új témát dobjon be a miniszterelnök, hanem hogy a kiválasztottak személyesen is eltölthessenek vele egy kis időt. Tavaly a kötcsei piknik és a tusnádfürdői nyári egyetem is elmaradt. Idén szeptemberben bepótolják a kötcsei pikniket, de a tusnádfürdői továbbképzést ebben az évben sem tartják meg.  Augusztus végén ugyanakkor megrendezik Tihanyban a Tranzit fesztivált, ez a konzervatív szellemi holdudvar rendezvénye, amin szintén rendszeresen tiszteletét teszi a miniszterelnök, ez várhatóan az idén is így lesz majd.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor miniszterelnök érkezik a Polgári Magyarországért Alapítvány rendezvényére, a Polgári Piknikre a kötcsei Dobozy kúriához 2018. Szeptember 8-án. Mellette Balog Zoltán, az alapítvány kuratóriumi elnöke. Fotó: Szecsődi Balázs / MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda)

 

 

Európa háborúba sodródásától tart, az európai parlamenti választások tétje pedig, hogy hány voksot kapnak a háború- és hány voksot a békepárti erők – többek között erről értekezett Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök szerint Magyarországon a békére csak az szavaz, aki a Fideszre szavaz, aki a baloldalra szavaz, a háborúra adja a voksát.