A Fidesz a négyszeresére akarja emelni Polt Péter vezetői pótlékát, de azt nem árulják el, hogy miért

2018. július 6., 21:07

Szerző:

Szeptembertől a négyszeresére, havi 1,4 millió forintra emelkedné Polt Péter legfőbb ügyész vezetői pótlékát az a törvénymódosító javaslat, amelyet az Országgyűlés költségvetési bizottságának nyújtottak be a Fidesz-KDNP képviselői – derül ki az RTL Klub Híradójának a riportjából. A kereskedelmi csatorna a 24.hu csütörtöki cikke nyomán számol be arról, hogy Polt Pétert jelenleg havi 453 330 forintos vezetői pótlék illeti meg, a törvénymódosító javaslat elfogadásával azonban már 1 359 990 forinttal többet kaphatna. Bár a Legfőbb Ügyészség szerint Polt Péter fizetése nem változhat, mert a vonatkozó törvény értelmében fix fizetést kap – ez 2012. január 1. óta havi bruttó 1.507. 350 Ft (nettó 1.003.000- Ft), amely azóta sem változott, és annyi jár neki, mint a Kúria elnökének, a Fidesz nem válaszolt arra kérdésre, hogy miért akarják emelni a vezetői pótlékát.

A 24.hu tavaly júniusi cikke nyomán mi is megírtuk, hogy Polt Péter felesége, Polt-Palásthy Marianna fizetése a Matolcsy György fémjelezte Magyar Nemzeti Bank személyügyekért felelős vezetőjeként havi 4 950 000 forint, a lánya, Polt Petrát pedig kezdő jogászként havi ötszázezres fizetéssel vették fel az MNB-be.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.