A Fidelitas mindennel megvádolta Karácsony Gergelyt, amit egyébként a Fidesz csinál

2019. június 15., 13:16

Szerző:

A Fidelitas a Városligetben tartott sajtótájékoztatót szombaton, amelyen a Fidelitas aktivistái egy szőnyeg alól kivéve mutatták fel a papírlapokra írt zuglói "ügyeket", azzal a súlyos szójátékkal élve, hogy Karácsony Gergely (Párbeszéd) polgármester "több mindent söpör a szőnyeg alá".

Fotó: MTI/Kovács Attila

Ezeken szerepelt

  • a parkolási maffia ügye;
  • a közérdekű adatok állítólagos ki nem adása;
  • "zűrös pénzügyeket" (jelentsen ez bármit);
  • a meghiúsult fejlesztések emlegetése;
  • a Pillangó park "furcsa" ügye;
  • a volt jegyzője ügye;
  • és kifizetetlen számlák.

Lényegében az összes pont jellemzi a Fidesz-kormány, illetve a fideszes városok működését az országban, mégis szemrebbenés nélkül vetik ezeket a – részben valós – ügyeket Karácsony szemére. A parkolási maffiát a Fidesz jogszabálymódosítása hívta életre és számos kormánypárti önkormányzat engedte át a parkolást a fővárosi kerületekben pénzégető cégeknek, végeredményben az ingyen pénz helyett veszteséget kezdett termelni a rendszer. Történesen ez igaz Zuglóra is, ahol az MSZP és a Fidesz együtt szavazta meg a parkolási rendszer üzemeltetésének kiszervezését, Karácsony pedig tartózkodott.

Mivel konkrétum kevés hangzott el, nehéz értelmezni a többi pontot, de annyi bizonyos, hogy a Fidesz nem teljesíti rendre az adatigényléseket és évekig tartó pereskedések árán lehet csak tudomást szeretni a közpénzek felhasználásáról, például a labdarúgásban a tao-támogatások felhasználásáról. A kifizetetlen számlák átszövik a Fidesz-kormány által irányított egészségügyet, számos "furcsa" közbeszerzést bonyolítanak, gondolhatunk akár a fővárosi patkányirtás tenderére. Érdekesség, hogy ezt egyébként szintén támogatta Karácsony Gergely, a Fidesszel együtt.

2024. június 28., 14:31

A pedagógus teljesítményértékelést először 2024. szeptember 1-je és 2025. június 30-a közötti időszakra kell elvégezni, amelynek eredményeként a munkáltatók 2025. szeptember 1-jével állapíthatnak meg módosított illetményt. Értékelik azt is, mennyire megbízható a munkavégzés, a pedagógus betartja-e a határidőket, illetve „szabály- és normakövető”, valamint etikus magatartást tanúsít-e, megfelelően motivált, elkötelezett-e.