A fiatal magyar nők harmada, míg a férfiak 10 százaléka munkanélküli

Ennél már csak egy országban volt nagyobb a szakadék a két nem között.

2021. július 21., 08:43

Szerző:

Tavaly a fiatal magyar férfiaknak a 10,1 százaléka nem dolgozott, illetve képzésen és oktatáson se vett részt. A nőknél ez a szám majdnem háromszor ekkora volt – írja a növekedés.hu. Ennél már csak Csehországban volt nagyobb a szakadék a két nem között: náluk 5,6 és 29,8 volt a két említett arányszám.

Az oldal által hivatkozott Eurostat kutatás egyébként azt vizsgálta, hogy tavaly a járvány évében miként alakult a fiatal felnőttek foglalkoztatottsága. Mint írják, a 20 és a 34 év közöttiek helyzetét vizsgálták meg.

A kutatásból az is kiderült, hogy a férfiak foglalkoztatottsága az összes uniós országban magasabb volt, mint a nőké. Voltak viszont államok, például Portugália, Luxemburg, Svédország vagy Litvánia, ahol a különbség a két nem között alig egy-két százalék körül mozgott.

(Kiemelt kép: Dolgozó a Nass Magnet Hungária Kft. veszprémi üzemében a cég támogatási okiratának átadója napján, 2021. július 20-án. Fotó: Vasvári Tamás / MTI)

16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.