A DK választási győzelem esetén azt ígéri, hogy visszaépítik a szakszervezetek jogait

A programpontot Dobrev Klára jelentette be. 

2021. augusztus 17., 15:20

Szerző:

A Demokratikus Koalíció abban az esetben, ha a jövő évi választások eredményeképpen kormányzópárttá válik azt ígéri, hogy visszaépítik a szakszervezetek jogait. A választási programpontot keddi sajtótájékoztatóján jelentette be Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje. A bejelentés szerint arra kívánnak törekedni, hogy minden magyar munkavállaló a megfelelő képviselethez jusson. 

Dobrev Klára úgy fogalmazott: „az a vállalásom, hogy soha többé ne lehessen becsapni, kizsigerelni vagy éppen alulfizetni a magyar munkásokat.” A DK miniszterelnök-jelöltje úgy látja, hogy Magyarországon nincsennek garanciák a munkások számára. Véleménye szerint nincsennek meg azok a feltételek, amelyek az Európai Unióban más munkavállalók bírnak. Az Európai Parlament elnöke úgy véli, hogy a magyar fáradt és beteg körülmények között dolgoznak. Ennek helyreállításához Dobrev Klára szerint a szakszervezetek jogainak visszaadása a kulcs, illetve a szervezetek megerősítése. 

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke hozzátette: „a kormány dolgozókat hátrányosan érintő intézkedései eredményeként a munkavállalóknak egy lehetőségük maradt: éhbérért dolgozni. ” A szakszervezeti vezető kiemelte, hogy készek politikai szerepet vállalni annak érdekében, hogy a magyar munkások európai bérekért és európai módon dolgozhassanak. 

(Kiemelt kép: Dobrev Klára interjút ad a 168 Órának Budapesten, 2021. július 14-én. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

16:59

A vitéz Bertalan Árpád 1. Különleges Műveleti Dandár gyakorlatozik a jövő hét elején Szolnokon, ezért megnövekedett hanghatásra kell számítani – közölte a szolnoki polgármesteri hivatal közleményben.

16:04

I. Judit, a Vácott ismert kineziológus és kétgyermekes édesanya szerda este 11-kor tűnt el. Ismerősei Facebook-felhívásokban és személyesen is keresték, ezrek osztották meg az eltűnéséről szóló posztokat, illetve a rendőrség is az eltűnt emberek körözési listájára tette őt. Pénteken aztán találtak egy holttestet a Dunánál.

A szombat éjfélig tartó havazás, havas eső és viharos széllökések miatt adott ki figyelmeztetést az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Azt kérik, csak megfelelő műszaki állapotú, a szokásosnál jobban megtankolt, a téli körülményekre felkészített  járművel induljanak csak útnak.