A DK választási győzelem esetén azt ígéri, hogy visszaépítik a szakszervezetek jogait

A programpontot Dobrev Klára jelentette be. 

2021. augusztus 17., 15:20

Szerző:

A Demokratikus Koalíció abban az esetben, ha a jövő évi választások eredményeképpen kormányzópárttá válik azt ígéri, hogy visszaépítik a szakszervezetek jogait. A választási programpontot keddi sajtótájékoztatóján jelentette be Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje. A bejelentés szerint arra kívánnak törekedni, hogy minden magyar munkavállaló a megfelelő képviselethez jusson. 

Dobrev Klára úgy fogalmazott: „az a vállalásom, hogy soha többé ne lehessen becsapni, kizsigerelni vagy éppen alulfizetni a magyar munkásokat.” A DK miniszterelnök-jelöltje úgy látja, hogy Magyarországon nincsennek garanciák a munkások számára. Véleménye szerint nincsennek meg azok a feltételek, amelyek az Európai Unióban más munkavállalók bírnak. Az Európai Parlament elnöke úgy véli, hogy a magyar fáradt és beteg körülmények között dolgoznak. Ennek helyreállításához Dobrev Klára szerint a szakszervezetek jogainak visszaadása a kulcs, illetve a szervezetek megerősítése. 

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke hozzátette: „a kormány dolgozókat hátrányosan érintő intézkedései eredményeként a munkavállalóknak egy lehetőségük maradt: éhbérért dolgozni. ” A szakszervezeti vezető kiemelte, hogy készek politikai szerepet vállalni annak érdekében, hogy a magyar munkások európai bérekért és európai módon dolgozhassanak. 

(Kiemelt kép: Dobrev Klára interjút ad a 168 Órának Budapesten, 2021. július 14-én. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.