A DK szerint csak az euró bevezetése jelent Magyarország számára kiutat a válságból

Úgy látják, hogy be kell vezetni az eurót és az európai minimálbért is. 

2021. augusztus 16., 15:53

Szerző:

Varjú László a DK alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, hiába emelkedett a minimálbér négy százalékkal sokkal kevesebbet ér, mint tavaly ilyenkor. A kormányt bírálva hozzátette, hogy rossz gazdaság politikájuk miatt a forint rekord gyenge és az infláció is hihetetlen méreteket ölt. Kiemelte, hogy nincs becsülete a magyarok munkájának. Varjú László hozzátette: ha Dobrev Klára lesz a következő magyar miniszterelnök, akkor Magyarország minél hamarabb csatlakozik az eurózónához és be fogják vezetni az európai minimálbért. 

Varjú László szerint a DK célja, hogy: „ne csak túlélni lehessen a magyar fizetésből, hanem élni is, méghozzá európai életszínvonalat megközelítő szinten”. Az ellenzéki politikus azt is fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a jelenlegi megélhetési válságot csak a 2022-es kormányváltással lehet megoldani. Hozzátette: „fideszes politikusok könnyen beszélnek a lopott euróval a zsebünkben”.  

A politikus szerint a magyarok irigykednek már a román minimálbérre is. Varjú László ezzel kapcsolatban kifejtette, hogy ez is jól mutatja az Orbán-kormány gazdaságpolitikája megbukott. 

(Kiemelt kép: Pénzváltó a Váci utcában 2020. március 22-én. Fotó: Mónus Márton / MTI)

Tartozásának rendezését és Európai Parlamenti mandátumának visszaadását követeli az MSZP Ujhelyi Istvántól az MSZP, aki vasárnap jelentette be, hogy kilép a pártból.