A DK petíciót indít a szabad vakcinaválasztásért

Az ellenzéki párt azt követeli, hogy mindenki maga dönthesse el, melyik vakcinát kéri, és ezért ne érje hátrány.

2021. február 21., 12:30

Szerző:

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követően döntött a petíció elindításáról, hogy a Fidesz az Országgyűlésben elutasította az ellenzéki párt szabad vakcinaválasztásra vonatkozó törvényjavaslatát – mondta Arató Gergely frakcióvezető-helyettes.

Hangsúlyozta, hogy a DK oltáspárti közösség, ám felelősen is gondolkodnak. Ezért nagyon veszélyesnek tartják a vakcinákkal kapcsolatos ellentmondásos kormányzati kommunikációt, ami csökkenti az oltási hajlandóságot. Ez utóbbi folyamat viszont veszélyezteti a normális élet újraindulását – fűzte hozzá. Az embereknek muszáj tisztán látniuk – folytatta –, amit nem segít, hogy a kormány tagjai összevissza beszélnek és egymásnak ellentmondó információkat közölnek. „Mi, európai magyarok követeljük, a kormány tegye lehetővé, hogy az emberek eldönthessék, milyen készítményben bíznak meg” – mondta.

„A 133 bátor ember pedig nyugodtan adassa be magának az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett, ellenőrizetlen kínai vakcinát, ha annyira bíznak benne”

– fogalmazott Arató Gergely, a kormánypárti parlamenti képviselőkre utalva, akiket korábban Orbán Viktor nevezett így.

Frissítés: Reagált a Fidesz

„A Gyurcsány-lista pártjai oltásellenesek, most ismét bizonyították, hogy a hatalom megszerzése érdekében mindenre képesek. Nem számít nekik, hogy a járvány alatt oltás hiányában emberek halnak meg, ők ennek ellenére a vakcinák ellen keltenek bizalmatlanságot, így folytatva halálkampányukat” - közölte a kormánypárt.

(Kiemelt kép: MTI | Balogh Zoltán)

15:54

Ezzel termtenének biztonságot munkakörnyezetet a színház dolgozóinak, megakadályozva a visszaéléseket, a zaklatásokat és az erőszakot. Éppen egy éve robbant ki a botrány Eszenyi Enikő körül.