A csantavéri halálosztó kiütötte a cellában a soroksári futó nő gyilkosát

A bérgyilkos D. Csaba undorodik a nőket bántalmazó rabtársaktól. A börötnvezetés azonban előzetesen azt gondolta, akár barátok is lehetnek, nem így lett.  

2021. május 28., 09:10

Szerző:

Hiába könyörgött a soroksári futó nő megölésével megvádolt R. Szilveszter, hogy ne tegyék a nemzetközileg ismert bérgyilkossal, D. Csabával egy cellába, a börtön vezetősége úgy döntött, a két nehézfiú jól kijön majd egymással napi 24 órában összezárva pár négyzetméteren – írta a Blikk. Az elképzelés nem jött be, naról-napra feszültebb lett kettejük között a helyzet. 

A lap szerint csütörtökön R. elpanaszolta az ügyvédjének, hogy zárkatársa minden indok nélkül a falhoz vágta és jó néhányszor keményen megütötte. D. Csaba pont azelőtt osztotta ki a pofonokat R. Szilveszternek, hogy elkezdődött volna R. tárgyalása. A szerb-magyar állampolgárságú D. Csaba egyébként korábban egy másik elítéltet is helyben hagyott, aki több késszúrással gyilkolt meg egy nőt.

D. ügyvédje akkor azt ismertette, hogy védence nem bírja elviselni maga mellett az olyan férfiakat, akik nők életét oltják ki. Egymillió forintot akart adni a családon belüli erőszak áldozatait védő szervezetnek, ezt azonban nem engedélyezték neki. D. Csabára tényleges életfogytiglant kértek, több országban gyilkolt.

R. Szilveszter védője, Lichy József azt mondta a lapnak, hogy nem érti, hogy a védencét miért helyezték át korábbi cellatársa, M. Richárd mellől, amikor teljes békében, szinte baráti viszonyban elvoltak egymás mellett. Hozzátette, R. korábban is említette neki, és a börtönnek is, hogy ebből baj lesz, mégsem vették figyelembe a kérését. Állítólag azt mondták neki, majd idővel szépen összecsiszolódnak. 

(Kiemelt kép: A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit vezetik a büntetőperét előkészítő ülésre, a Fővárosi Törvényszéken 2019. október 7-én. Fotó: MTI | Balogh Zoltán)

 

 

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.