A budapesti német nagykövet és a zászlós emojik harca

Julia Gross Navracsics Tiborral egyeztetett hétfőn, amiről egy posztot is közzétett Twitteren. Magyar zászló helyett viszont a holland zászlót tüntette fel. Majd később bocsánatot kért és kijavította a zászlót – a tádzsik lobogóra.

2023. február 21., 10:54

Szerző:

Már-már természetes, hogy a politikusok, híres személyiségek nem rossz hírt közlő posztjainak mindegyikébe belekerül pár emoji. Ez pedig egy utat nyitott egy újgenerációs elütésnek, typonak, amelybe most Julia Gross, a budapesti német nagykövet is belefutott. Kétszer.

Gross Navracsics Tiborral találkozott hétfőn, akivel a kulturális és oktatási együttműködés lehetőségeiről beszélgettek. Erről egy fotót is posztolt benne egy német és holland zászlóval – szúrta ki az rtl.hu.

A kommentelők a kis malőrt jelezték a nagykövetnek, aki kedd reggelre „javította” is hibáját egy bocsánatkéréssel együtt, valamint hozzátette, hogy legközelebb megpróbál nem posztolni az autóból, sötétben. Ez viszont a jelek szerint nem sikerült, vagy nagyon hosszú ez az autóút, ugyanis a holland zászló Tádzsikisztán lobogójára lett kicserélve.

Míg a hiba kellemetlen, addig be kell vallani, hogy nem annyira egyszerű elsőre észrevenni a két emoji közötti különbséget. Főleg, ha az ember kisebb kijelzőn választja ki azt.

A kommentelők, – köztük Gyöngyösi Mártonnal – ismét jelezték a hibát.

(Kiemelt képünk illusztráció)

2024. május 16., 16:43

Nem lesz egyhangú az időjárás hazánkban a következő napokban. Zivatarra, felhőszakadásra, jégesőre, szélre és napsütésre egyaránt számítanunk kell, de fázni biztosan nem fogunk.

2024. május 16., 13:52

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt