A becsült árnál majdnem 7 milliárddal drágábban építhet meg egy árvíztározót Mészáros Lőrinc cége

Konzorciumban.

2019. április 23., 14:33

Szerző:

Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. konzorciumban nyerte el egy építési beruházást. A cég a KE-VÍZ 21 Építőipari Zrt.-vel közösen építhet meg egy víztározót, az eredetileg tervezett 19 milliárd helyett 25,9 milliárd forintért – vette észre az Átlátszó.

Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent tájékoztató szerint az Országos Vízügyi Főigazgatóság tenderét nyerték el, ennek keretében árvíztározót építenek a Felső-Tiszán.

Fotó: Youtube

A kiírás szerint a projekt célja árvízvédelmi biztonság megteremtése a Felső-Tisza országhatárhoz közeli szakaszán kialakított árapasztó tározó létesítésével.

A projektet eredetileg 19 milliárd forintra becsülte az Országos Vízügyi Főigazgatóság, de a nyertesek 25,9 milliárd forintért vállalták el a megbízást. A számlát az Európai Unió fizeti.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.