4 óra megfeszített munkával tudták leszedni a tetőn ragadt Sába cicát a Pest megyei önkéntes mentők

2020. április 5., 12:48

Szerző:

Lehetetlennek tűnő helyzetből szabadított ki egy tetőn ragadt hófehér cicát a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szombaton. „Van néha olyan, hogy nem jön be a szokásos gondolat, hogy »majd úgyis lejön, ha éhes lesz«”, osztották meg a mentők a nem mindennapi mentést a Facebook-oldalukon.

Mint kiderül a képekből, még drón segítségére is szükség volt, négy óra megfeszített munkába került, hogy Sába cicát végül le tudják hozni a magasból. „Büszkék vagyunk rá, hogy ilyen emberekkel dolgozhatunk és köszönjük az RSC Rescue Hungary Alapítványnak, hogy ismét velünk tartottak erre a nem mindennapi kalandra. Sába Cica! Jó pihenést és boldog életet!” – üzenték az önkéntes mentők, akiket egyébként a Facebook-oldalukon található számlaszámon keresztül támogatni is lehet.

10:20

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők.