Szerdán 37 fok is lehet

Várható időjárás szerda éjfélig:

2023. július 11., 16:10

Szerző:

Szerda reggelig túlnyomórészt derült vagy gyengén fátyolfelhős időre számíthatunk, az éjszaka második felétől helyenként több lehet a felhő, de csak egy-egy zápor, zivatar. Szerdán napközben fátyolfelhők mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre, de ezzel együtt is sok napsütésre van kilátás.

Elszórtan, nagyobb valószínűséggel az ország északi felén fordul elő zápor, zivatar. Heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel, erősen viharos széllökéssel. Kedd délután többfelé lesz élénk, néhol erős az északnyugati szél, majd éjszakára mérséklődik a légáramlás. Szerdán napközben ismét megélénkül a délies szél – jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 22 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 30, 37 fok között, az északkeleti megyékben kevéssel 30 fok alatt valószínű.

Időjárási helyzet Európában:

A Brit-szigetek feletti középponttal, illetve a Kelet-európai-síkság felett egy-egy ciklon örvénylik, ezért ezeken a tájakon mozgalmas, változékony és helyenként kifejezetten hűvös idő uralkodik. A két rendszer között viszonylag magas a légnyomás, többnyire napos, meleg nyári idő a jellemző.

Kontinensünk legmelegebb része továbbra is Spanyolország térsége, ahol nem egy helyen 40 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

A brit-szigeteki légörény újabb hidegfrontja araszol Közép-Európa irányába, előtte a Kárpát-medence fölé ismét egyre melegebb, holnap már kissé nedvesebb levegő áramlik.

(Kiemelt képünk: Gyerekek hűsölnek a fővárosi Széllkapu Park szökőkútjában a nyári hőségben 2023. július 10-én. Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.