30 milliós uniós támogatásból olyan vendégház épült, ami inkább a fideszes képviselő magánházának látszik

2018. március 27., 10:35

Szerző:

Becsó Zsoltról a Direkt36 korábban már megírta, hogy vagyonnyilatkozatából kihagyta azt a testvérével közös vállalkozást, amivel 34 millió forintos támogatást nyert egy hollókői vendégház és egy pásztói teniszcentrum építésére. A hvg.hu most utánajárt a vendégháznak, és semmi nem utal arra, hogy az valóban vendégházként funkcionálna. A helyiek is azt mondták a portálnak, hogy az „a Becsóék" magánszállása.

A vendégházként támogatott ingatlan

Becsó Zsoltot, a térség fideszes képviselője 2016-ban a Direkt36 cikke után hosszan fejtegette Facebook-oldalán, majd egy helyi lapban is azt bizonygatta, hogy már a kertet rendezik, hamarosan megnyit vendégházként a Görbeország nevű ingatlan. Most, másfél évvel később azonban még mindig semmi nem utal arra, hogy valóban működik a szállás. Sem Hollókő honlapján a szálláshely-adatbázisban, sem más szállásfoglaló portálon nem szerepel, saját honlapja nincsen. A nevére rákeresve csak a Hollókőtől 5 kilométerre fekvő cserhátszentiváni, szintén Görbeország névre keresztelt vendégház honlapja található.

Facebook-oldal van hozzá, de ez is inkább csak alibinek tűnik. Bejegyzések néhány fényképen kívül nincsenek, se szállóvendégek visszajelzései.

Becsó Zsolt tagadja, hogy a családja magánházként használja a támogatásból épült ingatlant. A portál újságíróját az önkormányzathoz irányította azzal, hogy ott érdeklődhet, hogy a két év alatt pontosan hányan szálltak meg a vendégházban, bár nem értette, ezek az adatok miért tartoznak a nyilvánosságra. Megjegyezte, hogy aki szállást akar foglalni, az megkeresheti őket személyesen is, hiszen őket mindenki ismeri arrafelé. Vagy írjon nyugodtan az ő nyilvános fideszes email címére: becso.zsolt@fidesz.hu. Igaz, csak április 8-ig, utána már nem ő lesz a Fidesz helyi képviselője.

A hollókői önkormányzat elutasította a portál érdeklődését, mikor azt akarták megtudni, hogy hány éjszaka után fizettek idegenforgalmi adót. A polgármesteri hivatal szerint ez ugyanis adótitok.

Nem ez az első eset, hogy fideszes politikus magáncélra építettet „vendégházat” uniós támogatásból. Mondok József Izsák fideszes polgármestere vadászházat építtetett magának uniós pénzből. Neki vissza kellett fizetnie a 35 milliós támogatást, és vádat is emeltek ellene.