3-4 évet kell várni a gyerekek fogszabályozására Tatabányán a Szent Borbála Kórházban

2018. október 8., 15:42

Szerző:

Egyik olvasójától úgy értesült a 24.hu, hogy a helyi kórházban a TB által támogatott fogszabályozás igénybevételéhez akár négy évet is várni kell. A kórház honlapján megerősítette az információt.

Az olvasó azért nézett utána, hogy mekkora a kórházi várólista, mert gyermekének fogszabályozóra van szüksége. Az embertelenül hosszú várólistára azonban nem számított. A rendkívül hosszú várakozási időre az intézmény honlapján is felhívják a figyelmet.

– Rendelésünkön jelenleg várólistára tudjuk venni a gyermekeket, előreláthatólag 3-4 év várakozás várható. 18 éves kor alatt az OEP a fogszabályozó készülékek 80%-át finanszírozza, illetve az ellátást. 18 éves kor felett a fogszabályozó készülékeket teljes áron kell megtéríteni, illetve a kezelésért a kórház Intézeti Díjtételének megfelelően térítési díjat köteles fizetni

– áll a Szent Borbála Kórház honlapján.

A fogszabályozás magánúton nagyon drága eljárás. A portál azt írja, hogy fogsoronként 150-200 ezer forintba kerül az eszköz, erre jön még rá az évekig tartó havi vizit a fogorvosnál, amelynek díja alkalmanként 10-20 ezer forint.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.