Százötvenmillió forintnyi közpénzzel segíti a Magyar Villamosművek az inspiráló Rogán Cecília sportrendezvényeit

2019. június 6., 09:30

Szerző:

Rogán-Gaál Cecília Ágnes nevén április 24-én három védjegybejelentés is érkezett a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalába. A FitBalance Kids, a FitBalance Gasztrofesztivál és a Nemzeti Futóverseny nevet, illetve az utóbbi esetében a logót is kizárólagosan szeretné birtokolni az üzletasszony – írta korábban a hvg.hu, amely közérdekű adatigénylésben kérte ki valamennyi állami szereplőtől, hogy mennyi pénzzel támogatták Rogán Antal feleségének sportvállalkozásait. 

Az eredeti hírek szerint a Fitbalance sport- és életmódszolgáltatót a Nakama&Partners nevű cégükön keresztül szerezte meg Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterének felesége, Rogán Cecília és barátnője, Sarka Kata. A FitBalance honlapja szerint az adatkezelésre a Digital Minds Kft. jogosult.

Rogán Cecília és Sarka Kata
Fotó: Instagram/Sarka Kata

A márka a jelek szerint egyre sikeresebb, annyira, hogy az támogatói körön is meglátszik: az állami Szerencsejáték Zrt. mellett az MVM-csoport (Magyar Villamosművek) és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is támogatja az eseményeket, mind a Fitbalance-t, mind a Nemzeti Futóversenyt. Az persze költői kérdés, hogy a hazai áramszolgáltatásért felelős Magyar Villamosművek milyen kommunikációs vagy marketingcélból finanszíroznak egy fitneszrendezvényt.

Az állami támogatási összegeket firtató kérdésre az MVM válaszolt először, az állami cég közölte a lappal, hogy

idén összesen nettó 150 millió forinttal támogatták a két eseményt.

A Fitbalance Aréna ingyenes életmód fesztivál és tömegsport rendezvényt 2019-ben 80 millió forint plussz áfa összeggel szponzorálta, míg a Nemzeti Futóverseny szponzorálására 70 millió forint plussz áfa összeget fordított a cég.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.