15 milliárd vagyona van Ungár Péternek

2018. június 7., 19:33

Szerző:

Péntek reggel kerülnek fel az Országgyűlés honlapjára a képviselők vagyonnyilatkozata, de az LMP-s Ungár Péter már előre elküldte a sajátját az Indexnek. Ebből kiderül, hogy a legfiatalabb képviselőnek (aki amúg Schmidt Mária fia) van

  • 79 millió forint megtakarítása részvényben
  • 91 millió forint követelése pénzintézettel szemben (8 millió devizában)
  • 106 millió forint követelése egyéb szerződés alapján

Ez mindnesetre azt jelenti, hogy igencsak megugrott a benkbetétjének összege az elmúlt néhány hónapban, mert II. kerületi önkormányzati képviselőként idén január végén leadott vagyonnyilatkozata szerint 11,9 millió pénzintézeti számlakövetelése volt, az egyéb követelése pedig 62 millió.

 

 
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

 

Ezeken kívül 17 százalékos tulajdonrésze van a testvérével és édesanyjával,közös cégükben, a Pió-21 Kft.-ben. A családi cégük jelenleg a BIF (Budapesti Ingatlan Nyrt.) részvényeinek 90 százalékát birtokolja. Ezen kívül a parlament legfiatalabb politikusa a BIF részvényeinek 3 százalékát személyesen is magáénak tudhatja. Ahogy az Indexnek mondta, a vagyonát nehéz megbecsülni egy nyilvános részvénytársaságban lévő részesedésalapján, de

„ha optimistán a optimistán beszélünk a részvény árfolyamról, akkor nagyjából 15 milliárd forint".

Ungár vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy az Azonnali.hu híroldalt kiadó cég 90 százalékt vásárolta meg nemrég. 

Tartozása nincsen.  

15:59

Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz – közölte Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön, a Pest megyei településen tartott sajtótájékoztatón.

15:53

Egy újabb belga csokoládégyár üzemében azonosították azt a bélfertőzést okozó baktériumot, amely néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén okozott szalmonellafertőzést, és ezzel több mint 300 megbetegedést Európa szerte – írta a The BrusselsTimes hírportál csütörtökön.

15:08

Az orosz-ukrán háború kitörése után pár hónappal Svédország és Finnország egyszerre adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Az út a tényleges csatlakozáshoz viszont nem olyan egyszerű, mint azt sejteni lehetett, mert Törökország több indokkal is akadályozza a folyamat gyors lezárását. Dag Harteliust, Svédország budapesti nagykövetét kérdeztük többek között a svéd–török viszonyról, Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról és az orosz–ukrán háborúról.