Nem lesz több széthagyott roller Budapesten - büntetés jár majd érte

Bírságra számíthatnak a nem kijelölt helyen parkolók.

2022. április 27., 13:55

Szerző:

Bírságot szabhatnak ki nyártól Budapest több belső kerületében a nem kijelölt helyeken leparkolt mikromobilitási eszközök, így a kölcsönzött kerékpárok, elektromos rollerek után, döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán a közterület-használatra vonatkozó egyes szabályok módosításával, amelyről az MTI számolt be.

A Karácsony Gergely főpolgármester által jegyzett előterjesztést 27 igen szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadták el a képviselők. A szabályozás lényege, hogy – először a belső kerületekben –mikromobilitási pontokat hoznak létre, és csak azokon lehet felvenni, leadni az eszközöket. A mikromobilitási szolgáltatók díjat fizetnek az eszközök tárolásáért, az eszközök kijelölt területen kívüli elhelyezése miatt pedig közigazgatási szankció lesz alkalmazható velük szemben.

(Kiemelt képen: Szétdobált elektromos rollerek a Nehru parton. Fotó: Pesti Hírlap archív)

 

Forró beton, kiszáradt vizestálka, rövid lánc és árnyékmentes hely, már ez is elég ahhoz, hogy háziállatunkkal baj történjen. A nappali 30 foknál magasabb csúcshőmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid időn belül hőgutát kaphatnak, ami hosszú távon halálhoz vezet – figyelmeztet közleményben az Orpheus Állatvédő Egyesület.