Négy tipp arra, hogyan válaszd ki a legjobb női sneakert edzéshez

A női sneakerek között már számtalan márkájú, fazonú és színű modell közül választhatunk. Ez a bőséges kínálat azonban nem feltétlen könnyíti meg a döntést számunkra – sőt sok esetben meg is nehezítheti. Már pedig nem árt okosan választanunk, különösképp akkor, ha sportoláshoz keresünk sneakert magunknak, ilyenkor ugyanis az egészségünk megőrzése a tét. Az alábbi négy tipp segítségével viszont jelentősen egyszerűbb lehet megtalálnunk a számunkra valóban ideális darabokat.

2023. szeptember 28., 15:20

Szerző:

Ne a dizájn legyen az elsődleges szempont!

Bármennyire is közhelyesnek hangzik, mindenképp érdemes leszögeznünk: ha sportoláshoz választunk cipőt, ne az esztétika legyen a döntő! Valójában ezt érdemes utolsó helyre tennünk a különféle szempontok alapján, mikor edzéshez szeretnénk sneakert vásárolni. Persze ez nem azt jelenti, hogy nélkülöznünk kéne edzés során a stílusos megjelenést. A legtöbb minőségi női sneaker MODIVO-nál vagy más egyéb megbízható áruháznál különféle változatai ugyanis szinte egytől egyig rendkívül impozáns megjelenéssel bírnak. Így csupán akkor érdemes ezzel foglalkoznunk, és valódi szempontnak tekintenünk a választásunk során, ha már kiválasztottunk pár cipőt, amelyek minden egyéb szükséges kritériumnak megfelelnek. Vegyük figyelembe, hogy milyen talajon szeretnénk edzeni!

Ez különösen fontos lehet a különféle sneakerek kiválasztása során, nem csupán a sportteljesítményünk javítása, de az egészségünk megőrzése érdekében is. Ha tehát például tudjuk, hogy salak- vagy betonpályán szeretnénk futni, akkor keressünk olyan cipőt, amely direkt erre lett tervezve. Amennyiben nem vagyunk biztosak benne, vagy esetleg többféle talajon is edzünk – úgy erre is találunk külön sneakereket.

Figyeljünk a minőségre!

Kiemelten fontos, hogy ha sportspecifikus lábbelikről beszélünk, úgy valóban minőségi darabok között nézelődjünk. Az ilyen, elismert gyártók által kínált sneakerek esetében ugyanis maga a brand jelenti a garanciát rá, hogy az adott cipő képes biztosítani számunkra az adott funkcióit. Míg például egy adidas vagy a Nike sneaker esetében méltán számíthatunk rá, hogy valóban eleget tesznek strapabíróságukat illetően a komoly igénybevételnek – addig az ismeretlen márkák esetében kellemetlen meglepetések érhetnek bennünket. Tehát semmiképp nem éri meg olyan brandtől vásárolnunk, amelyekről nem igazán találunk információkat, vagy csak kifejezetten negatív vélemények akadnak.

 

Modivo cipők

 

Gondoljuk át, hogy milyen igénybevételnek lesz az adott sneaker kitéve!

Itt elsősorban az edzéseink gyakoriságát, intenzitását, illetve hosszúságát érdemes figyelembe vennünk. Azok számára, akik csupán heti két-három alkalommal szeretnének eljárni egy-egy kilométert kocogni, nyilván egy olcsóbb sneaker is tökéletesen megfelel majd. Ha azonban nagy maratonokra készülünk, és gyakran futunk hosszabb távokat is, akkor érdemes a magasabb árkategóriás, professzionális darabok közül választanunk. Az igazán komoly edzésekhez készült modellek ugyanis értelemszerűen többe kerülnek, mint a hobbisportolók számára gyártott cipők.