Hogyan válasszunk cipőt és kézitáskát? Divattippek nőknek

Amikor új cipőt és táskát szeretnénk beszerezni, akkor az általában két célból történhet: vagy alkalmi viselethez, vagy a mindennapokra szeretnénk táskát és cipőt választani. Tekintsük át, hogyan érdemes belefogni ebbe, hogy valóban a legjobbat találjuk meg mindkettőből.

2022. január 27., 21:19

Szerző:

A megfelelő táskaméret megtalálása

Cipő és táska választáskor akad pár fontos szempont, amiket nem szabad szem elől tévesztenünk. A táskáknál is fontos a megfelelő méret megtalálása. Ha alkalmi táskát veszünk, egyértelmű, hogy a kisebb méretek közül választunk, viszont hétköznapi viseletnél már kicsit bonyolultabb a helyzet, ott az egészen kicsitől az extra nagy shopper táskákig számtalan fazonból választhatunk. 

 

Az igényeinket tartsuk leginkább szem előtt ebben az esetben. Amennyiben gyakran hosszú időt töltünk a városban, akkor érdemes egy nagyobb méretű táskát beszerezni. Nagyon sokféle dögös, stílusos, de akár sportos vagy bohém fazonú táska kapható nagyobb méretben – tehát biztosan megtaláljuk majd a megfelelőt. 

stylish woman in winter fur coat walking in street

 

Vannak viszont olyan esetek, amikor a nagyméretű táska inkább csak egy alig használt kolonc lesz számunkra. Ez történik akkor, ha nem töltünk sok időt távol az otthonunktól, mégis ilyen fazont választunk. A közepes és a kisméretű táskák azoknak valók, akik maximum csak a munkahelyre járnak be, aztán rögtön mennek is haza. Akármilyen is legyen az igényünk, az alábbi linken garantáltan megtaláljuk a számunkra tökéletes darabokat: https://answear.hu/k/noi/kiegeszitok/taskak 

 

A megfelelő cipő kiválasztása

Itt is mérvadó, hogy alkalomra vagy hétköznapra választunk-e. Az előbbi egyértelműbb: ott a ruhához nézünk cipőt, illetve a kényelmi szempontokat is átgondoljuk. Viszont tudatában vagyunk annak, hogy abban az alkalmi cipőben nem fogunk kilométereket észrevétlenül legyalogolni a városban. 

 

Azonban hétköznapokra már másabb a történet. Itt választhatunk télre vagy nyárra. Nézhetünk sneakert, csizmát, szandált, tűsarkút, vagy épp női bokacsizma modelleket. Az egyik, ami nagyban meghatározza a választást, az általános ízlésünk – ahogyan a táskáknál is. Itt viszont még inkább át kell gondolni, mi az, amire szükségünk lehet. Ha sokat megyünk a városban, akkor egyértelmű, hogy kényelmes fazont válasszunk és ne egy stilettóban akarjunk órákat sétálni. 

 

Viszont ha csak pár métert gyalogolunk az irodában, akkor már választhatunk egy kifejezetten csinos tűsarkút is. A kérdés tehát az, hogy miként töltjük leginkább a napjainkat? Ha erre megvan a válasz, akkor még tovább bonthatjuk a cipőkérdést. Lapos talpú vagy magassarkú legyen? Mindkettőből kapható kényelmes típus. Aki szereti a nőies, dögös megjelenést, az egyértelműen inkább a magassarkú felé orientálódjon. Egy lapos talpú esetében ugyanis később meg fogja bánni, ha a „városi mászkálós” lábbelijét nem érzi eléggé szexinek. A valóság viszont, pláne egy divatimádó hölgy esetében, hogy nem egyetlen pár vagy típus áll rendelkezésünkre a hétköznapi cipőkből sem. Tehát miért is ne tarthatnánk mindegyik típusból egyszerre erre a célra?

 

Képek: Pixabay.com