Hazatért a világbajnoki bronzérmes magyar hajléktalan-válogatott

2018. november 20., 19:21

Szerző:

Kedd este a Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landolt a magyar hajléktalan-válogatott repülőgépe azokkal a futballistákkal, akik a harmadik helyet szerezték meg a Mexikóváros főterén megrendezett Homeless World Cupon.

Fotó: Kökényesi Gábor

A magyar válogatott a világbajnokság negyeddöntőben 6-4-re legyőzte Brazíliát, az elődöntőben viszont 7-2-re kikapott Chilétől. A bronzmérkőzésen Portugália volt az ellenfél, amelyet a mieink 6-5-re múltak felül. A döntőben Mexikó hajléktalanválogatottja 6-3-ra legyőzte a chileieket.

Fotó: Kökényesi Gábor

Az Oltalom Sportegyesület korábbi közlése szerint Magyarország 13 éve minden évben indít csapatot a hajléktalanok világbajnokságán. A futballistákat az elkötelezettségük alapján választják ki, de közös bennük az is, hogy mindannyian lakhatási és anyagi gondokkal. A magyar válogatott tagjai: Qasemi Zia afgán menekült, Horváth Sándor, Hegyi Frigyes, Lőrincz Péter, Finta Kálmán, Szilágyi József, Jenei Balázs Krisztián, Tóth Gábor, Szikszay József és Rákos András.

Fotó: Kökényesi Gábor

A bronzmeccsről egy videót ide kattintva nézhetnek meg.

Magyarországon október 15-én lépett életbe a szabálysértési törvény módosítása, amely bünteti a hajléktalanokat, szó szerint azokat, akik életvitelszerűen közterületen tartózkodnak.

A repülőtéren munkatársunk, Kökényesi Gábor is ott volt a csapat hazaérkezésekor.

 

Valaha a baseball sapkák kifejezetten férfias viseletnek számítottak, azonban ez már megváltozott, ugyanis számtalan kifejezetten hölgyek számára készült darabot fellelhetünk a piaci kínálatban. Ráadásul mára az uniszex viseletek is egyre népszerűbbé váltak a szebbik nem képviselőinek köreiben, így tehát a baseball sapkák is szépen lassan beszivárogtak az aktuális trendekbe. Hogyan viselhetjük tehát ezeket nőként, hogy valóban stílusos megjelentést kapjunk általuk?

Amikor lakást vagy házat keresünk, nem csak a válogatásba fektetett energia, a felújítás miatti izgalom, vagy épp a költözés lebonyolításának logisztikája, amely nagy feladatot ró ránk. Hanem maga a felelősség is, hogy a következő évekre, évtizedekre választunk otthont maguknak. Éppen ezért az ideális élettér keresését megfelelő tájékozódás után tanácsos elkezdeni. Nézzük, mire érdemes figyelnünk!

A szeptember beköszöntével ismét kitárják kapuikat az iskolák, ez pedig a szülők számára több fronton is kihívást jelent. A szükséges tankönyvek és íróeszközök beszerzése mellett a gyerek étkeztetését is meg kell tervezni, ilyenkor pedig felmerül a kérdés: fizessünk menzát, vagy inkább készítsünk minden nap szendvicset számára? Alábbi cikkünkben a menzás étkeztetés és az otthonról biztosított fogások előnyeinek is utánajárunk, hogy megkönnyítsük a döntést!

Hazánkban a hivatalos statisztikáknál jóval több, évente akár 40 ezer vadgázolás történhet. Ezt a számot hivatott csökkenteni a VIONN GO, az első okos vadriasztó, ami a gépjármű alvázára rögzítve a beépített hangszórónak köszönhetően jelzi érkezésünket az állatvilágnak. A fejlesztők egy mégis bekövetkezett vad által okozott baleset esetén a keletkezett kárt öt munkanapon belül megtérítik ügyfeleiknek egymillió forintig.

Otthonunkat azért szeretjük, mert melegséget és biztonságot ad. Ehhez az érzéshez természetesen szükség van arra, hogy rendben tudjuk életünk legfontosabb színterét, és meggyőződjünk arról, hogy sem számunkra, sem mások számára nem jelent veszélyt. Miket kell rendszeresen ellenőrizni ahhoz, hogy biztonságban tudjuk magunkat és otthonunk többi lakóját? Tudjuk biztosítani lakásunk biztonságát, vagy jobb, ha igénybe vesszük szakemberek segítségét is?