Hazatért a világbajnoki bronzérmes magyar hajléktalan-válogatott

2018. november 20., 19:21

Szerző:

Kedd este a Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landolt a magyar hajléktalan-válogatott repülőgépe azokkal a futballistákkal, akik a harmadik helyet szerezték meg a Mexikóváros főterén megrendezett Homeless World Cupon.

Fotó: Kökényesi Gábor

A magyar válogatott a világbajnokság negyeddöntőben 6-4-re legyőzte Brazíliát, az elődöntőben viszont 7-2-re kikapott Chilétől. A bronzmérkőzésen Portugália volt az ellenfél, amelyet a mieink 6-5-re múltak felül. A döntőben Mexikó hajléktalanválogatottja 6-3-ra legyőzte a chileieket.

Fotó: Kökényesi Gábor

Az Oltalom Sportegyesület korábbi közlése szerint Magyarország 13 éve minden évben indít csapatot a hajléktalanok világbajnokságán. A futballistákat az elkötelezettségük alapján választják ki, de közös bennük az is, hogy mindannyian lakhatási és anyagi gondokkal. A magyar válogatott tagjai: Qasemi Zia afgán menekült, Horváth Sándor, Hegyi Frigyes, Lőrincz Péter, Finta Kálmán, Szilágyi József, Jenei Balázs Krisztián, Tóth Gábor, Szikszay József és Rákos András.

Fotó: Kökényesi Gábor

A bronzmeccsről egy videót ide kattintva nézhetnek meg.

Magyarországon október 15-én lépett életbe a szabálysértési törvény módosítása, amely bünteti a hajléktalanokat, szó szerint azokat, akik életvitelszerűen közterületen tartózkodnak.

A repülőtéren munkatársunk, Kökényesi Gábor is ott volt a csapat hazaérkezésekor.

 

A szappanokat, amelyet régóta vagy a cél elérése érdekében hasznos eszköznek, vagy designos, ám valójában soha nem használt háziasszony ajándéknak tekintettek, hatékonynak tűnik abban a korszakban, amikor a pazarlás csökkentésére és az öngondoskodás minimalizására összpontosítunk.

Tompán ülünk a szobában, bambán bámulunk magunk elé, miközben izzadságcseppek csorognak az arcunkon. Kint tombol a kánikula, nem tudunk semmire sem figyelni, aztán laza mozdulattal kezünkbe vesszük a távirányítót, pár gombnyomás és duruzsolni kezd a klíma. Fellélegezhetünk.

Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász munkája, a vörösbor és szilva ízének harmónikus elegye, a Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája, a Magyarország cukormentes tortája címet pedig a szegedi Gyuris László Nagyi kedvence fantázianevű süteménye nyerte el.