4 zöldség, amit csak fagyasztva szabadna megvenni 

A zöldségekben gazdag étrend segít biztosítani a szervezet számára a kulcsfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat. 

2024. november 12., 14:44

Szerző:

Az egészséges táplálkozás nem mindig egyszerű, de annyi biztos, hogy a zöldségek beépítése a mindennapi étrendbe nagyon fontos lehet. A zöldségek ugyanis rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Ha pedig azt gondolná, hogy csak a szezonális zöldségek bizonyulnak jó választásnak, akkor van egy jó hírünk, ugyanis a fagyasztott termékek is remek alternatívának bizonyulnak. 

Miért válasszon fagyasztott zöldségeket? 

A szakértők szerint, mivel a zöldségeket rendszerint csúcsérettségükben fagyasztják le, remekül megőrzik a vitamin és ásványi anyag tartalmukat, a tápanyagok pedig nem indulnak bomlásnak az idő előrehaladtával sem. A fagyasztott zöldségek tehát tápanyagokban gazdagok maradnak, ráadásul ezek a termékek nem is romlanak meg olyan gyorsan, mint a friss, szezonális társaik. Az előrecsomagolt, fagyasztott zöldségnek pedig óriási előnye, hogy ezeket már megtisztították és előkészítették, így kényelmesen készen állnak a főzésre. Mutatjuk, melyek azok a zöldségek, amiket igenis nagyon megéri fagyasztott formában megvásárolni. 

Brokkoli 

A brokkoli gazdag C- és K-vitaminban, valamint rostokban. A fagyasztott brokkoli pedig remekül megőrzi a ropogósságát és élénkzöld színét, így köretként vagy rántva is fogyasztható. 

Spenót 

A fagyasztott spenót tele van vassal és rengeteg egyéb, más vitaminnal. Akár turmixokban, levesekben vagy tésztákban használjuk fel, a fagyasztott spenót egyszerű módja annak, hogy bármilyen ételhez extra tápanyagot adjunk.

Borsó 

Ez az édes ízű, élénkzöld hüvelyes kiváló fehérjeforrás. A borsó még fagyasztva is gyorsan megfő, így kényelmes és egyszerű módot biztosít arra, hogy hamar összedobjunk egy finom, tápanyagokban bővelkedő ebédet.  

Karfiol 

A karfiol kiváló rostforrás, ami fagyasztva is nagyon jól sül. Ez a zöldség ráadásul alacsony szénhidráttartalommal rendelkezik és akár a rizs helyettesítésére is használható, az aprított karfiol ugyanis köretként is megállja a helyét. 

(Forrás: Real Simple, Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: Shutterstock)

A bejgli mára összeforrt a karácsonnyal, az ünnepi asztal elmaradhatatlan kellékévé vált. De a sütemény amilyen finom, az elkészítése annyi bosszúságot okozhat, főleg ha szétreped. A következőkben azonban megmutatjuk, hogyan kerülhető el a probléma!