Ezt a lecsót próbálja ki! Imádni fogja
A szabolcsiak nagyon szeretik.
Tájjellegű receptet osztottak meg a szabolcsiak, és nagyon különleges, mert ők a lecsót tejfölösen eszik.
Hozzávalók:
1 kg paprika
1 kg paradicsom
2 db vöröshagyma
só ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
2 dl tejföl
Elkészítés:
- A paprikát megmossuk, vékonyra felszeleteljük, a paradicsomot is megmossuk, kicsumázzuk, negyedeljük.
- A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pároljuk.
- Rátesszük a paprikát, kicsit hagyjuk, hogy levet engedjen, majd rátesszük a paradicsomot is, együtt főzzük a paprika puhulásáig.
Belekeverjük a tejfölt is, miután felrottyant tálalhatjuk.
Ehhez a Szabolcsihír még annyit tesz hozzá, hogy ezt a tejfölös lecsót meg lehet bolondítani édeskáposztával. Laskára vágjuk, úgy főzzük bele. (Óvatosabbak külön edényben puhíthatják, és úgy keverjék hozzá. Ha pedig valamelyik csütörtökön Vaján járnak, ki ne hagyják a tájházat, lehet, épp azzal fogják kínálni az asszonyok!
(Fotó: Tejfölös lecsó, forrás: szabolcsihír)