Végighegedülte saját agyműtétjét

Naomi Elishuv hegedűművész végighegedülte a saját agyműtétjét – írja a Huffington Post. A művész a Litván Nemzeti Szimfonikusok tagja volt, mielőtt kézremegése (igen, ez egy komoly betegség, a latin neve essentialis tremor) miatt fel kellett hagynia a zenéléssel.

2014. szeptember 14., 07:39

Tel-Avivi orvosok pacemakert helyeztek az agyába, hogy megszüntessék a remegést. Közben azért kellett hegedűn játszania, hogy az orvosok azonnal lássák munkájuk hatását – írja az Index.

Amikor megtalálták a pontos helyet a remegést szabályozó elektromos impulzusoknak, a remegés megszűnt, Elishuv pedig tovább játszotta Mozartot – mondta Yitzhak Fried idegsebész, aki korábban még sosem műtött úgy beteget, hogy közben az hangszeren játszott.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.