Nem talál a Facebookon egy levelet? Itt keresse

Számos felhasználó régen arról panaszkodik, hogy egyes leveleket egyszerűen nem kap meg. A Business Insider terjedelmes összeállítással állt elő, hogy hányan maradtak le a Facebookon valamilyen fontos információról: nem értesültek az ismerősük haláláról, elveszettnek vélt és megtalált útlevélről és így tovább.

2016. április 13., 09:40

A zavarok még tavaly októberben, a Facebook saját üzenetküldő rendszerének a megújításakor kezdődtek – írja a

Híradó.hu.

A közösségi portál ugyanis ekkor a Gmail spamszűrőhez hasonló – csak gyakrabban hibázó – szűrőt vezetett be, amely a magyar nyelvű Facebook-oldalakon a Szűrtek nevet viseli. A felhasználók jelentős része továbbra is csak az Üzenetek címszó alatt keresgél, hiszen csak ott kap értesítést (vált pirosra az ikon): a Facebook algoritmusa pedig semmilyen értesítést nem küld, ha kéretlen üzenetnek ítél meg valamit, csak behajítja ebbe a könyvtárba.

A mappa tartalmának megismeréséhez el lehet navigálni az Üzenetek/Továbbiak/Szűrtek útvonalon, vagy ha már beléptünk a Facebookba, akkor egyszerűen ide kattintva vagy a böngésző címsorába ezt

https://www.facebook.com/messages/other?action=recent-messagesbeírva érhetjük el. Mintegy mellesleg akad még egy ritkán látogatott könyvtár, az Archívum, ennek elolvasásához ide kell lépni vagy a https://www.facebook.com/messages/archivedsort a címsorba másolni.