Megfejtették a fekete lyuk titkát

Évek óta találgatják a kutatók, miért olyan kisétvágyú a Tejútrendszer közepén lévő fekete lyuk. A Sagittarius A* nevű fekete lyuk tömege négymilliószorosa a Nap tömegének. Méretéhez képes meglepően inaktívnak tűnik, nagyon keveset fal fel a körülötte lévő gázból és egyéb anyagokból.

2013. szeptember 2., 06:18

Most az MIT és a University of Massachusetts kutatói talán megtalálták a választ. Ehhez összesen hárommillió másodpercnyi anyagot vizsgáltak át, amelyet a Chandra X-Ray csillagvizsgáló készített. Kiderült, hogy a közeli sugárzás olyan anyagból származik, amely még azelőtt elszökik, hogy a fekete lyukhoz érne, írja az

Index.

Tényleg meghosszabbítható az élet a biohacking segítségével, vagy ez csak egy hangzatos áltudomány? Mikor özönlik el Magyarország utcáit a kiborgok és a transzhumánok? Már elérhetők az MVM Future Talks tudományos sorozat nagyköveteinek dokumentumfilmjei, amelyekben olyan neves tech innovátorok szólalnak meg  az „örök élet” lehetőségeiről, mint Giulia Enders, Teemu Arina, Ulbert István vagy  Joe Cohen.