Arnold Schwarzenegger a klímakatasztrófa miatt tért vissza a szülőföldjére

Kezdődik a klímacsúcs, a vegán terminátor is kiáll a környezetvédelem mellett.

2021. július 1., 16:45

Szerző:

Arnold Schwarzenegger és Jane Goodall is részt vesz az Osztrák Világcsúcson, ahol a meghívottak környezetvédelmi kérdéseket fognak megvitatni, írja a Die Presse. A klímacsúcsot a bécsi Spanyol Lovasiskolában rendezik meg. 

Az osztrák származású amerikai színész és volt kaliforniai kormányzó szerdán kerékpártúrát vezetett Bécs belvárosában, ezzel is népszerűsítve a környezetbarát utazási formát. A kerékpártúráról Instagram-oldalán is posztolt, a bejegyzésben leírja: „Csodálatos újra Bécsben lenni. Nagyon örülök a biciklitúrának.”

Schwarzenegger, aki mellesleg vegán étrendet követ, a találkozó további résztvevőivel már szerda este együtt vacsorázott, köztük Alexander Van der Bellennel, Ausztria elnökével is. A klímacsúcson részt vesz Sebastian Kurz osztrák kancellár, Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, Alok Sharma, az Egyesült Királyság parlamenti képviselője, Angela Merkel német kancellár, António Guterres, az ENSZ főtitkára és Jane Goodall, angol etológus, a tanzániai Gombe Nemzeti Park igazgatója.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, 168 Óra archív)