X-Faktor: Dallopással vádolják Alee-t

Az X-Faktor fiatal versenyzője reagált a vádakra.

2021. december 16., 10:56

Szerző:

Már az X-Faktor válogatói alatt Alee lett kikiáltva a verseny egyik nagy felfedezettjének, és azóta többször hangztatták a mentorok, hogy a 16 éves srác egy őstehetség. Ezt pedig a közönség is ugyanígy gondolja, rajonganak a rapper dalaiért, bármivel is rukkoljon elő, azt millióan hallgatják a YouTube-on. 

A legutóbb előadott Nem felejtelek című száma is azonnal siker lett, a mentorok állva tapsoltak Alee-nak az elődöntőben, a népszerű videómegosztón pedig néhány nap után közel négyszázezernél tart a nézettsége. Korábbi versenytársa, a Kultúrkör énekese, Darvasi Áron viszont plágiummal vádolta meg a dal miatt. A mentorházban elvérzett énekes szerint Alee az Ocean Wisdom együttes daláról, a Brick ot Bat-ről koppintotta saját számát.

Alee a Blikknek így reagált a vádakra:

„Hasonlít a ritmus, a beat, ez való igaz, de eddig soha nem hallottam erről a bandáról. Az, hogy a beat hasonlít simán megeshet, mivel online keresgélek ingyenes alapokat producerektől, amelyekből kiindulunk és átformáljuk. Így jött be a legutóbbi dalba például a metál rész is, pont azért, hogy más legyen ne ugyanaz. Az pedig, hogy az említett dal producere ettől a fent említett zenétől ihletődött-e meg vagy sem, azt nem tudom. Szerintem nem másoltam senkit és teljesen egyedi lett. Az, hogy az alap hasonlít ennyin múlik. Azt azért hozzátenném, hogy a Kultúrkör ezen tagjának üzenem: legközelebb mielőtt valakiről ítéletet mond, járjon utána, hogy hogyan működik egy rappernél a dal írásának folyamata.”

Íme a két dal, amit most ön is összehasonlíthat!

 Ocean Wisdom – Brick ot Bat

Alee – Nem felejtek

Ön szerint valóban plágium történt?

(Kiemelt kép: RTL Sajtóklub)