Rácz Jenő: Pofán vertek kétszer, egyből tudtam, mi az, hogy rend

Rácz Jenő nehéz témáról nyilatkozott az IstenEstben.

2022. június 30., 11:31

Szerző:

Rácz Jenő volt az egyik vendég az IstenEst című műsor legutóbbi részében Hajós András és Linczényi Márkó mellett. A műsorvezető, Istenes Bence elsősorban a gyereknevelés témáját beszélte végig az alább megtekinthető műsorban három vendégével, elmesélve, hogy neki gyerekkorában nagyon hiányzott, hogy nem tölthetett elég időt az édesapjával, Istenes Lászlóval. A most 35 éves műsorvezető ugyanis még csak 6 éves volt, amikor elváltak a szülei, és Istenes Bence nem sokkal később Németországba költözött az édesanyjával, így édesapjával alig tudott közösen időt tölteni.

Rácz Jenőnek egy két és fél hónapos kislánya van, és ő is beszél a saját édesapjával való viszonyáról. A következőképpen fogalmaz:

„összpontosítok arra, hogy ne kövessem el ugyanazokat a hibákat. Például az én apám életemben egyszer volt a focimeccsemen. A Vám- és Pénzügyőrségben fociztam gyerekként, és emlékszem, hogy annyira bántott az, hogy az én apám sosincs kint egy rohadt meccsen. És amikor meg egyszer kijött, akkor meg teljesen megszűnt a világ körülöttem. És ez nekem nagyon rosszul esett mindig.”

Rácz Jenő a következőképpen emlékszik vissza arra, hogy édesapja hogyan nevelte:

„gyerekkoromban, én ha szemtelen voltam, kaptam egy maflást, pofán vertek kétszer, és egyből tudtam, mi az, hogy rend, fegyelem. A mai világban ez már abszolút nem oké. De amikor én gyerek voltam, akkor senki nem gondolkozott azon, hogy én elmegyek ötévesen a gyámhatósághoz, mert anyám rácsapott a seggemre. Ez teljesen normális volt. [...] Én mai napig hálás vagyok azért, hogy én néha fel voltam képelve, amikor már nem bírtam magammal.”

Rácz Jenő édesapját most már mindentől óvja és azt mondja, szülője bármiben számíthat rá. Saját gyermekével kapcsolatban pedig a következőképpen fogalmazza meg, hogyan áll hozzá a szülőséghez:

„én úgy élem meg az apaságot, hogy az munka.”

Rácz Jenőék most már szülők

Fotó: Rácz Jenőék megmutatták a kislányukat

Rácz Jenő és felesége egy hónappal a kislányuk születése után kettesben randiztak

Rácz-Gyuricza Dórától megkérdezték, igaz-e, hogy a férje más nők felé kacsingatott

(Kiemelt kép: Rácz Jenő Instagramja)