Kökény Attila vallomása: ilyen küzdelmei voltak az alkohollal, 54 pohár whisky után sem állt meg

Kökény Attila szinte naponta ivott 30 éven keresztül.

2023. április 19., 09:02

Szerző:

Kökény Attila őszintén vallott arról, hogy hosszú évtizedeken keresztül szinte napi szinten fogyasztott alkoholt. Az énekes elárulta, hogy a szervezete annyira hozzászokott az alkoholhoz, hogy neki meg sem kottyant az az adag, ami más embert már kiütött volna. A Sztárban Sztár zsűritagja Hajdú Péter Frizbi című műsorában vallott őszintén a nehézségeiről.

„Volt olyan is, hogy filmszakadásig ittam magam. Huszonöt éves koromban egy lány strigulázta a whiskyjeimet; este tíztől hajnali ötig megittam ötvennégyet, és utána még elmentem egy presszóba, ahol délig folytattam az ivászatot”

- mondta Kökény Attila, amit a Blikk szúrt ki.

Az énekes azt is elárulta, hogy a piálás volt az egyetlen dolog, ami miatt tudtak veszekedni a feleségével:

„Tizenhat éves korom óta ittam, olyan ez, mint a sport. Egy idő után hozzászokott a szervezetem, nem álmosodtam el, inkább felpörögtem. Arankával persze, sokat veszekedtünk emiatt. Soha és semmin nem tudtunk összeveszni, csak miattam. Nem bírta elviselni, hogy iszom”

- mesélte az énekes Hajdú Péternek.

A 2010-es Megasztár győzelme óta Kökény Attila visszavett az ivásból, de az igazi áttörés két és fél évvel ezelőtt volt, azóta csak mértékkel fogyaszt alkoholt. Az énekes azt is elmondta, hogy mi segített neki a leszokásban.

„Nem akartam kamus lenni, aki csak úgy csinál, mintha leszokott volna. Bementem a szobába, majd imádkoztam Istenhez, hogy nem akarok többet részeg lenni, segítsen. Egyik percről a másikra megszabadított a függőségemtől”

- vallotta be Kökény Attila.

(Kiemelt kép: Kökény Attila Instagramja)