Kiderült: Pécsi Ildikó ezért változtatta meg végrendeletét az utolsó pillanatban

Végül a második szerint döntött a bíróság.

2021. szeptember 8., 10:10

Szerző:

Múlt hét végén derült ki, hogy Pécsi Ildikó hatalmas, nagyjából 400 milliót érő öröksége végül egyetlen fiára, Csabára száll. A színésznő december 5-én hunyt el, de egészen mostanáig nem sikerült megtartani a hagyatéki tárgyalást. Egyrészt a koronavírus miatt, másrészt az is kérdéses volt, vajon ki örököl, ugyanis Pécsi Ildikónak két végrendelete is volt, illetve hirtelen volt menye, Pártos Csilla is bejelentette igényét az örökség egy részére.

Végül Pécsi Ildikó második végrendeletében fiúkra hagyott mindent, és ezt tartotta érvényesnek a bíróság is, ez alapján jelölték ki az örököst. A Blikk legfrissebb információi szerint a színésznő és férje, Szűcs Lajos korábban valóban írtak egy végrendeletet, amiben egymásra hagytak mindent. Ez akkor történt, amikor a házaspár és fia között a kapcsolat megromlott. 

„Volt egy időszak, amikor a házaspár fia, Csaba eltávolodott a szüleitől. Nem azt mondanám, hogy elmérgesedett a helyzet, nem sodródtak messze egymástól, de nem igazán beszéltek. Ez akkoriban volt, amikor Csaba elindította a válást az előző feleségétől, Csillától”

– árulta el a lapnak Pécsi Ildikó egyik barátnője. Majd hozzátette:

„Akkor Ildikó és Lajos úgy döntöttek, hogy mindent egymásra hagynak, erről készült is végrendelet. Idővel persze, megenyhült a szívük, és Csaba is rájött, hogy nem fordíthat hátat imádott szüleinek. Közben szegény Lajos beteg lett, és ekkor érkezett Csaba kisgyermeke is, a pici unoka pedig ismét közel hozta egymáshoz a családtagokat. Újra olyan volt minden, mint régen. Rendszeresen találkoztak, és mintha az a mosolyszünet sosem lett volna. 

A színésznő barátnője azt is elmondta, hogy ezek után egyértelmű volt, hogy új végrendeletre lesz szükség, amiben Pécsi Ildikó mindent fiára hagy majd.

„Ezért nem is volt kérdés, hogy Lajos halála után Ildikó elrendez mindent, és ekkor készült az új testamentum, amelyben a fiára hagy mindent. Tudta, hogy Csabának ez nagy segítség a mai világban, hiszen fel kell nevelnie egy kisgyereket. Valahol szomorú, mégis megható, hogy így lett békesség a halála után.”

Így a színésznő fia végül egyedül örökölte az óriási vagyont, amit nagyjából 400 millióra becsülnek. Többek között övé lett a gödöllői ház és több budapesti inatlan, amihez társulnak más értékes ingóságok is, mint antik bútorok, dísztárgyak. A szomszédok elmesélése alapján Csaba egyébként már közvetlenül szülei halála után elvitette a gödöllői házból a gyönyörű bútorokat, és vevők is láthatták már az ingatlant, ám csak most vált jogosulttá arra, hogy valóban el is adja.

(Kiemelt kép: MTVA/ Zih Zsolt)