Ezt a 3 csodálatos karácsonyi koktélreceptet önnek is ki kell próbálnia

Karácsonykor koktélozás? Miért ne! Ezeket a recepteket imádni fogja.

2022. december 22., 13:09

Szerző:

A karácsony természetesen elsősorban a finom lakomákról és a bejgliről szól, de kimondta, hogy nem lehet a koktélokkal kísérletezgetni? Mutatunk 3 receptet, amikkel biztos sikere lesz a vendégek körében is! 

Mézeskalácskoktél 

Karácsony rajongóknak kötelező! Az ízélmény egyszerűen fenomenális. 

Adag: 3 pohár

Hozzávalók:

 

  • 1,2 dl vodka
  • 1,2 dl ír krémlikőr
  • 0,6 dl kávélikőr
  • 0,6 dl mézeskalácsszirup
  • mézeskalács a díszítéshez

 

Elkészítés:

1. Egy jéggel teli shakerbe öntsük össze a vodkát, a krémlikőrt, a kávélikőrt, és a szirupot, majd jól rázzuk össze.

2. Törjünk össze néhány mézeskalácsot apró morzsákká.

3. A pohár szélét mártsuk először a likőrbe, majd a mézeskalácsmorzsába, vagy akár színes cukorkákkal is díszíthetjük.

4. Tölthetjük is bele az italt, majd szolgáljuk fel egy darab mézeskaláccsal.

 
(Kiemelt kép: Shutterstock)
 

Karácsonyi martini 

Nincs is hangulatosabb, mint az ünnep piros színében pompázó ital, ami pont annyira esztétikus, mint amennyire ínycsiklandó.

Adag: 1 pohár

Hozzávalók:

 

  • 50 ml gránátalmalikőr
  • 30 ml vodka
  • 60 ml vörösáfonyalé
  • 1 teáskanál kristálycukor (a díszítéshez)

 

1. A hozzávalókat öntsük egy shakerbe és alaposan rázzuk össze.

2. vegyünk elő egy dekoratív poharat, a szélét kenjük be a likőrrel, majd forgassuk bele a kristálycukorba.

3. Öntsük ki a pohárba az italt és díszítsük cukorpálcával. 

White Russian

Egy igazi téli klasszikus, amit azoknak ajánlunk, akik szeretik az édes italokat, amelyek akár egy desszertnek is beillenének, annyira finomak és tartalmasak. 

Adag: 1 pohár

Hozzávalók:

 

  • 40 ml vodka
  • 40 ml kávélikőr
  • 0.5 dl tejszín
  • 40 ml Baileys

 

Elkészítés:

1. Egy pohárba tegyünk néhány jégkockát, és öntsük rá sorban a hozzávalókat.

2. Fontos a sorrend: először a vodkát, utána a kávélikőrt, majd a Baileys-t töltsük a pohárba.

3. Habosítsuk fel a tejszínt, és utolsó rétegként ez menjen a tetejére.

4. Díszítésként tehetünk rá pár kávébabot vagy szegfűszeget, esetleg megszórhatjuk őrölt fahéjjal, de az ínyencek rozmaring ággal is ízesíthetik. 

(Kép: Shutterstock)

 

(Kiemelt kép: Shutterstock)