Erős Antónia őszintén beszélt arról, hogy változókorba lépett: elárulta, mi ritkította és csillapította a tüneteit

Erős Antónia 52 éves, most beszélt először arról, milyen problémákat okoz neki a klimax, és hogy hormonpótlás helyett mit használt.

2023. augusztus 16., 09:08

Szerző:

Erős Antónia olyan témáról beszélt, ami nagyrészt a mai napig tabunak számít: a nők változókoráról.

„A hormonális változás természetes folyamat, mégsem beszélünk róla, és rengeteg a tévhit”

– mondja az RTL Híradósa, aki a Praxis című műsorban az egészségüggyel kapcsolatos témákat jár körül.

A Blikk idézi Erős Antónia nyilatkozatát saját testének változásairól. A médiaszemélyiség azt is elárulja, mi segített neki a tünetek csillapításában:

„én is tapasztaltam hőhullámokat, hangulatingadozást, de szerencsére nincsenek elviselhetetlen tüneteim. Egyelőre nem volt szükségem hormonpótlásra, a gyógynövények ritkították és csillapították a tüneteimet. Sokat számít az életmód is, biztosan az enyémen is lehetne még változtatni. Heti háromszor tornázom, és változatosan étkezem. Nem vagyok hízásra hajlamos, de egyre jobban odafigyelek az adagokra is.”

Erős Antónia hozzáteszi a következőket:

„a hormonpótlásra például sokan mondják, hogy rákkeltő, miközben a Praxisnak a szakemberek azt mondták, hogy elenyésző a kockázat. Ráadásul első körben gyógynövényeket javasolnak a nőgyógyászok is, és csak ritka esetben hormonpótlást alapos kivizsgálás után. Szeretnénk majd más területét is megvizsgálni, ugyanis pszichés háttere is van, és táplálkozással is lehet enyhíteni a tüneteket.”

A Praxis új évadának részei szeptember 6-tól szerda esténként lesznek láthatók az RTL-en, mindig a Híradó után.

(Kiemelt kép: Erős Antónia Instagramja)