Alain Delont gondnokság alá helyezték

Alain Delont jogi védelem alá helyezték, mivel aggódnak a 88 éves színész-ikon egészségi állapota és jólléte miatt, miközben gyermekei az egészségügyi és életkörülményei miatt civakodnak.

2024. január 30., 15:22

Szerző:

 A Deadline információi szerint francia média hétfőn számolt be arról, hogy egy gyámügyi bíró a héten hozta meg a döntést. A jogi védelmet elrendelő határozat nem befolyásolja Alain Delon mindennapi életét, de megakadályozza, hogy eladjon jelentős vagyontárgyakat, és egy harmadik fél képviselője segíti majd a színésztóriást a megfelelő orvosi kezelés és orvosok kiválasztásában. Delon a 2019-ben elszenvedett agyvérzése óta rossz egészségi állapotban van.

A gyámság oka: Delon gyerekeinek nézeteltérése

A határozat a Delon legidősebb fia, Anthony (Francine Canovas francia modelltől), valamint lánya és fia, Anouchka és Alain-Fabien (Rosalie van Breemen holland modell és televíziós műsorvezetőtől) közötti nyilvános vita közepette született.

A Delon egészségével és jövőjével kapcsolatos ellentétes nézeteik miatti nyilvános sárdobálásuk először január elején került a francia címlapokra, miután Anthony a Paris Matchnak adott interjújában félelmének adott hangot apja egészségi állapotát illetően, mondván, hogy nagy a kockázata annak, hogy 2023 lesz az utolsó karácsonya.


Anthony Delon húga, Anouchka észemére vetette, hogy őt és a bátyját nem tájékoztatta arról a kognitív tesztsorozatról, amelyet Delonon 2019 és 2022 között egy svájci klinikán végeztek, és amely kognitív leépülést mutatott ki.

Delon ügyvédje, Christophe Ayela azután fújt riadót, miután Anthony hirtelen lemondta a svájci klinikán az apja számára előírt hagyományos orvosi kezelést. „Anthony Delon úgy döntött, hogy édesapja betegségét egy természetgyógyász által felírt gyümölcslével és zöldségekkel kezeli" – mondta.


Anthony ügyvédje és Ayela is levélben fordult a Loire-völgyi Montargis városának, a Douchy faluhoz közeli Montargisnak az ügyészéhez, ahol Delon egy 19. századi kastélyban lakik. Mndketten különböző okokból Delon jogi védelem alá helyezését kérték.

A jogi védelem elrendelésében az áll, hogy Delon gyermekei közötti nézeteltérés miatt szükség volt egy „semleges és pártatlan” felnőttek védelmét ellátó igazságügyi képviselő kijelölésére, aki a színész segítségére lesz.

Delon gyermekei külön nyilatkozatban üdvözölték a végzést.

„Ha ez segíthet tisztázni a dolgokat, és megakadályozza, hogy az ügyvédek úgy beszéljenek apám betegségéről, hogy még csak bele sem néztek az aktákba, akkor ez az orvosi vita egyszer s mindenkorra véget ér” – nyilatkozta Anthony Delon az Europe 1 rádióhálózatnak.

(Fotó: Valery HACHE / AFP)