Ismét világkapugyőztes Rasovszky Kristóf

A 24 éves úszó megvédte a címét.

2021. december 16., 08:47

Szerző:

Rasovszky Kristóf nyerte a nyíltvízi úszók világkupa-sorozatát, amelynek záró állomását Abu-Dzabiban, a rövidpályás világbajnokság helyszínén rendezték. A címvédő, olimpiai ezüstérmes magyar versenyző legnagyobb riválisa összetettben az addig vezető Marc-Antoine Olivier volt, aki azonban szabályosan közelharcba került a 10 kilométeres táv felénél a vele együtt úszó németekkel, és ennek az lett a vége, hogy ütésért kizárták. 

Mindez azt jelentette, hogy Rasovszkynak legalább az ötödik helyen kellett beérnie, hogy megvédje összetett világkupa-elsőségét, ez pedig sikerült is neki, harmadikként csapott célba, amivel begyűjtötte az 50 ezer dolláros bónuszt is.

A versenyt az olimpiai bajnok német Florian Wellbrock nyerte, írja az MTI. Szerdán a váltók viadalát rendezték meg a világkupa-döntőben, ott a magyar csapat ezüstérmet szerzett.

(Kiemelt kép: A második helyezett Rasovszky Kristóf célba érkezés után a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén a 2020-as tokiói nyári olimpián az Odaiba Kikötőparkban 2021. augusztus 5-én. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát.