Magyarország új sportesemény színhelyéül szolgál

Nagy elismerést kapott Magyarország.

2021. december 7., 16:24

Szerző:

Magyarország rendezi a 2022-es férfi röplabda Európa-liga ezüst divíziójának négyes döntőjét – számolt be kedden az MTI. 

A sportági szövetség (MRSZ) kedden honlapján közölte, hogy az európai szövetség (CEV) határozata értelmében Koch Róbert együttese lesz a végjáték házigazdája. Mindez azt is jelenti, hogy az idén finalista magyarok a csoportkörben elért eredményeiktől függetlenül ott lesznek az elődöntőben.

„Idén nyáron egy sikeres szakaszt zártunk, sikerült megvalósítani azokat az elképzeléseket, amiket terveztünk. A srácoknak óriási gratuláció az elvégzett munkáért, az elért teljesítményhez, öröm velük együtt dolgozni” – mondta az MRSZ honlapjának Koch. A szövetségi kapitány hozzátette,

„nagy elismerés, hogy a CEV méltónak találta Magyarországot a 2022-es final four megrendezésére”

– tette hozzá.

„Válogatottunk öt helyet lépett előre az európai ranglistán, jelenleg a 29. helyet foglalja el, szeretnénk a jövőben még tovább fejlődni” – zárta a tréner.

A magyarok a május 25-én rajtoló csoportmérkőzéseken Azerbajdzsánnal és Finnországgal találkoznak, a másik ágon Észak-Macedónia, Románia, Albánia és Bosznia-Hercegovina harcol a négyes döntőbe kerülésért. A final fourt a tervek szerint június 18-19-én rendezik majd.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)