Győztek, de nem jutottak tovább: harmadik lett a férfi jégkorong-válogatott

Jégkorong olimpiai selejtező: harmadik helyen végzett a magyar válogatott.

2021. augusztus 29., 14:32

Szerző:

A harmadik helyen végzett a rigai olimpiai selejtezőben a magyar férfi jégkorong-válogatott, miután a vasárnapi záró fordulóban 2-1-re legyőzte az olasz csapatot – írta az MTI.

Sean Simpson szövetségi kapitány együttese, amely a franciáktól csütörtökön 5-3-ra, pénteken pedig a házigazda lettektől 9-0-ra kapott ki, ezúttal jól védekezett. Nagy Gergő emberelőnyben, Mihály Ákos pedig – akinek ez volt az első gólja a válogatottban – azonos létszámban volt eredményes. Az olaszok az egyetlen góljukat az 54. percben szerezték Giovanni Morini révén. A kvartett első helyezettje – a lett vagy a francia válogatott – jut ki a jövő februári, pekingi téli olimpiára.

 

(Kiemelt képünk illusztráció, Sarcia Antonio (b) és a lengyel Mateusz Michalski a Lengyelország - Magyarország felkészülési jégkorong mérkőzésen Katowicében 2020. december 18-án. MTI/PAP/Andrzej Grygiel)

 

20:55

Elsőként a szerb Novak Djokovic jutott döntőbe a francia nyílt teniszbajnokság férfi versenyében, miután a világelső spanyol Carlos Alcaraz sérülés miatt csak két szetten át tudott méltó ellenfele lenni a pénteki elődöntőben.

 

Már a 19. században sem értette a széles nyilvánosság, miért kell óriási kockázatot vállalva a hegycsúcsok meghódítására indulni. A 24.hu ennek megértésére tett kísérletet Mécs László és Ács Zoltán egykori expedíciós hegymászók segítségével.

Két kanadai légióssal, a csatár Pascal Laberge-zsel és a hátvéd Markus Phillipsszel erősítette meg keretét az osztrák jégkorongligában (ICEHL) érdekelt Hydro Fehérvár AV19.