Betegség miatt nem versenyezhet a kétszeres olimpiai bajnok

A 31 éves sportolókét éve küszködik egészségi problémákkal.

2021. december 26., 16:22

Szerző:

Ingvild Flugstad Östberg, a norvégok kétszeres olimpiai bajnok sífutója egészségi okok miatt nem indul a februári, pekingi téli játékokon, írja az MTI.

A Norvég Síszövetség (NSF) vasárnapi tájékoztatása szerint a 31 éves sportoló a Tour de Ski sorozatban sem tud rajthoz állni.

Östberg csaknem két éve küszködik egészségi problémákkal, és bár novemberben visszatért a válogatottba, a fizikai felmérések eredményei alapján nem engedték versenyezni. Oeystein Andersen, az NSF orvosigazgatója elmondta, hogy a helyzet nem javult jelentősen, ezért a sífutónak továbbra is szüneteltetnie kell a pályafutását.

„Rengeteg munkát fektettem bele, mindent megtettem, jól éreztem magam, és élveztem, hogy újra sportolhatok. Az álmaim szertefoszlottak, de nem tehetek mást, csak előre tekintek” 

– nyilatkozta Östberg.

A norvég sífutó a 2014-es téli olimpián a női szabadstílusú sprint egyéni versenyszámban második, a klasszikus stílusú csapatsprintben első lett, majd 2018-ban a 4x5 kilométeres váltóban szerezte meg második aranyérmét.

(Kiemelt kép: Ingvild Flugstad Östberg. Fotó: Alexey Filippov / Sputnik / Sputnik via AFP)

17:29

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentette, hogy Oroszország és Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra semleges színekben, de csak akkor, ha nem támogatják az ukrajnai háborút. Erre reagált Vadim Hutcajt ifjúsági és sportminiszter, az ukrán nemzeti olimpiai bizottság (NOC) elnöke, amikor leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Ukrajna bojkottálja a 2024-es párizsi olimpiát. 

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint könnyen súlyos következményekkel járhat, ha a szurkolók a válogatott mérkőzésein bármilyen formában megjelenítik Nagy-Magyarországot, de a háttérben továbbra is azon dolgozik, hogy a jelkép kerüljön le a tiltólistáról.

A hazai bajnoki és kupamérkőzéseken nem tiltja, ám nem is javasolja a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a Magyar Labdarúgó-szövetség, mivel a jelképet az UEFA bünetőkatalógusa tartalmazza. A sálakat nem ellenőrzik. mivel a nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata nem feladatuk.