Váratlan bejelentést tett az új Forma-1-es csapat

Mindenki ledöbbent a hírtől, hogy kit ültetnének az autójukba.

2023. november 1., 12:55

Szerző:

A FIA október elején jelentette be, hogy zöld utat adott az Andretti Formula Racingnek, hogy tizenegyedik csapatként csatlakozzon a Forma–1 mezőnyéhez. Az amerikaiaknak már csak a FOM-mal (Formula One Management), tehát magával az F1-gyel kell megegyeznie, hogy 2025-ben vagy 2026-ban rajthoz állhassanak.

A player.hu közli az Andretti Autosports tulajdonosának, Michael Andrettinek pedig a Sky Sports kérdésére adott válaszát. Andretti egyértelművé tette, kit szeretne pilótaként látni a csapatnál.

„Colton Herta egyértelműen a listánk élén áll, de meg kell néznünk, hogyan teljesít az IndyCarban. Remélhetőleg elég pontot szerez az F1-es szuperlicensz megszerzéséhez. (...) Beszélni fogunk más versenyzővel is, olyanokkal, akik megfelelnek a kritériumainknak. A célunk az, hogy legalább egy amerikai üljön az autóban, a másikba pedig egy tapasztalt pilótát szeretnénk ültetni, aki segít nekünk a mentorálásban” – közölte Andretti.

Colton Herta szerződtetése mellett szól, hogy jól ismerik Andrettiék, ugyanis az IndyCar-csapatukban versenyez. A 23 éves amerikai pilótát állítólag  a Red Bull is kinézte magának, akit Pierre Gasly helyére ültetett volna be az egyik AlphaTauriba.

(Kiemelt kép: Michael Andretti a Forma-1 Lenovo Egyesült Államok Nagydíj 2023 során 2023. október 20-án Austinban. Fotó: Alessio Morgese/NurPhoto via AFP)

 

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.